Au­ber­gi­ne­stoof­pot­je met bleek­sel­de­rij

(49)waardeer
Hoe lekker vind jij dit recept?
mediterraan bijgerecht 4 personen
3 49

Ingrediënten

Bereiden

Let op! Je wijkt af van het aantal personen waarvoor dit recept ontwikkeld is. Bereiding, video, kook- en oventijden en keukenspullen kunnen hierdoor ook afwijken. Lees de tips

In hapjespan ui in olie 1 min. bakken. Aubergine en bleekselderij toevoegen en 5 min. zachtjes bakken. In droge koekenpan pijnboompitten goudbruin roosteren en op bord iets laten afkoelen. Tomaten, azijn, suiker, kappertjes, olijven en pijnboompitten door auberginemengsel roeren en geheel zonder deksel ca. 10 min. zachtjes laten sudderen. Op smaak brengen met zout en peper. Auberginemengsel laten afkoelen tot lauwwarm. Van basilicum enkele blaadjes apart houden voor garnering, rest fijnsnijden. Basilicum door aubergine roeren en blaadjes erover strooien. Lekker bij gebakken vis of 'groot vlees' als rollade, varkensfilet of kalkoenfilet.

Voedingswaarden (per eenpersoonsportie)
  • energie 165 kcal
  • eiwit 4 g
  • koolhydraten 11 g
  • vet 12 g
Tags
Ook te zien in

Je hebt een sterk verouderde versie van Internet Explorer, daarom kun je het Allerhande gedeelte van deze site niet zien.