Fi­lo­deeg­drie­hoek­jes met wit­te kaas

Dag borrelnootjes, hallo zelfgemaakte krokante Marokkaanse hapjes.

  • borrelhapje
  • 15 stuks
  • 55 kcal voedingswaarden
    • 40 min. bereiden
    • 20 min. wachten
(97)waardeer
Hoe lekker vind jij dit recept?
marokkaans borrelhapje Dag borrelnootjes, hallo zelfgemaakte krokante Marokkaanse hapjes. 15 stuks
3 97

Ingrediënten

Bereiden

stap voor stap koken

Let op! Je wijkt af van het aantal stuks waarvoor dit recept ontwikkeld is. Bereiding, video, kook- en oventijden en keukenspullen kunnen hierdoor ook afwijken. Lees de tips

  1. Verwarm de oven voor op 200 ºC. Snijd de paprika's in kleine blokjes. Snijd de knoflook fijn. Verhit de olie in een koekenpan en bak de paprika’s, knoflook en komijn in 10 min. gaar. Neem de pan van het vuur en schep de witte kaasblokjes en het citroensap erdoor. Snijd de koriander fijn schep erdoor. Breng op smaak met peper en zout.
  2. Snijd de vellen filodeeg in de lengte in 3 gelijke repen en bestrijk de randen dun met olie. Schep op elke rechter onderhoek 1 el van het kaasmengsel. Vouw de repen deeg driehoeksgewijs op tot pakketjes. Leg de driehoekjes op een ingevette bakplaat, bestrijk de bovenkanten dun met olie en strooi er een beetje sesamzaad over. Bak in de oven in 15-20 min. goudbruin.
video

Fi­lo­deeg ge­brui­ken

Instructievideo - 01:41 min.
Voedingswaarden (per stuk)
  • energie 55 kcal
  • eiwit 2 g
  • koolhydraten 5 g
  • vet 3 g
    waarvan verzadigd 0 g
Tags
Ook te zien in

Filodeegdriehoekjes met witte kaas

terug naar recept

Let op! Je wijkt af van het aantal stuks waarvoor dit recept ontwikkeld is. Bereiding, video, kook- en oventijden en keukenspullen kunnen hierdoor ook afwijken. Lees de tips

Fi­lo­deeg­drie­hoek­jes met wit­te kaas

1
1

Verwarm de oven voor op 200 ºC.

2
2
  • 1 rode paprika
  • 1 gele paprika
  • 1 teen knoflook

Snijd de paprika's in kleine blokjes. Snijd de knoflook fijn.

Paprika's schoonmaken

Instructievideo

00:28 min.

3
3
  • 1 el olijfolie
  • 1 tl gemalen komijn

Verhit de olie in een koekenpan en bak de paprika’s, knoflook en komijn in 10 min. gaar.

4
4
  • 100 g witte kaasblokjes
  • ½ el citroensap
  • 2 el koriander

Neem de pan van het vuur en schep de witte kaasblokjes en het citroensap erdoor. Snijd de koriander fijn schep erdoor. Breng op smaak met peper en zout.

5
5
  • 5 vellen filobladerdeeg
  • ½ el olijfolie

Snijd de vellen filodeeg in de lengte in 3 gelijke repen en bestrijk de randen dun met olie.

Filodeeg gebruiken

Instructievideo

01:41 min.

6
6

Schep op elke rechter onderhoek 1 el van het kaasmengsel. Vouw de repen deeg driehoeksgewijs op tot pakketjes.

7
7
  • 1 el sesamzaad

Leg de driehoekjes op een ingevette bakplaat, bestrijk de bovenkanten dun met olie en strooi er een beetje sesamzaad over.

8
8

Bak in de oven in 15-20 min. goudbruin.

Je hebt een sterk verouderde versie van Internet Explorer, daarom kun je het Allerhande gedeelte van deze site niet zien.