Ba­na­nen­chips met mang­ochut­ney (Ca­ra­ï­bisch ge­bied & Su­ri­na­me)

(25)waardeer
Hoe lekker vind jij dit recept?
surinaams borrelhapje 4 personen
4 25

Ingrediënten

Keukenspullen
  • keukenpapier
  • frituurpan

Bereiden

Let op! Je wijkt af van het aantal personen waarvoor dit recept ontwikkeld is. Bereiding, video, kook- en oventijden en keukenspullen kunnen hierdoor ook afwijken. Lees de tips

Neem voor dit recept niet helemaal rijpe, harde bananen: die blijven tijdens het frituren lekker stevig. Snijd 3 bananen schuin in dunne plakjes en leg ze 5 minuten in een bak met koud water en 1 theelepel zout. Laat de plakjes goed uitlekken en dep ze voorzichtig droog met keukenpapier. Bestuif ze aan beide kanten dun met bloem. Verhit olie in een frituurpan tot 180 °C en frituur de plakjes banaan in kleine porties in 2-3 minuten knapperig bruin. Laat ze op keukenpapier uitlekken. Strooi er wat fijn zeezout over. Serveer zoete mangochutney als dip bij de bananenchips.

Voedingswaarden (per eenpersoonsportie)
  • energie 195 kcal
  • eiwit 1 g
  • koolhydraten 32 g
  • vet 7 g
    waarvan verzadigd 0 g
Tags
Ook te zien in

Je hebt een sterk verouderde versie van Internet Explorer, daarom kun je het Allerhande gedeelte van deze site niet zien.