Ve­ge­ta­ri­sche loem­pia's (Viet­nam)

  • borrelhapje
  • 10 stuks
  • 105 kcal voedingswaarden
    • 20 min. bereiden
    • 2 uur wachten
(53)waardeer
Hoe lekker vind jij dit recept?
aziatisch borrelhapje 10 stuks
3 53

Ingrediënten

Keukenspullen
  • frituurpan

Bereiden

Let op! Je wijkt af van het aantal stuks waarvoor dit recept ontwikkeld is. Bereiding, video, kook- en oventijden en keukenspullen kunnen hierdoor ook afwijken. Lees de tips

Heerlijk knapperige groenten zitten er in deze loempiaatjes verstopt. Verhit frituurolie in een frituurpan tot 180 °C. Rasp de wortel en courgette in grove flinters. Snijd de blaadjes de takjes munt fijn en hak de pinda's fijn. Snijd de vellen filodeeg in de lengte doormidden. Bestrijk de randen van het deeg dun met olie. Verdeel de wortel, courgette en taugé in kleine bergjes over de onderkanten van de repen deeg. Bestrooi de groenten met de pinda's, munt, zout en peper naar smaak. Vouw de zijkanten van het deeg over de vulling en rol het deeg op; plak de randen vast met wat olie. Frituur de loempia's in 2-3 minuten rondom goudbruin. Serveer er om te dippen zoete chilisaus bij.

Voedingswaarden (per stuk)
  • energie 105 kcal
  • eiwit 3 g
  • koolhydraten 9 g
  • vet 6 g
    waarvan verzadigd 0 g
Tags
Ook te zien in

Je hebt een sterk verouderde versie van Internet Explorer, daarom kun je het Allerhande gedeelte van deze site niet zien.