Vis­bal­le­tjes (Ca­ra­ï­bisch ge­bied & An­til­len)

(27)waardeer
Hoe lekker vind jij dit recept?
borrelhapje 4 personen
3 27

Ingrediënten

Keukenspullen
  • keukenmachine
  • hapjespan

Bereiden

Let op! Je wijkt af van het aantal personen waarvoor dit recept ontwikkeld is. Bereiding, video, kook- en oventijden en keukenspullen kunnen hierdoor ook afwijken. Lees de tips

Vaak worden deze visballetjes gemaakt van gezouten vis, maar van verse vis zijn ze ook lekker. Pureer de kabeljauwfilet in een keukenmachine met het zout, knoflook, sjalot, rode peper en geraspte limoenschil. Meng ei en bloem erdoor en maak van het mengsel met vochtige handen 12-16 kleine balletjes. Verhit de zonnebloemolie in een hapjespan en bak de balletjes (in porties) in 3-4 minuten rondom bruin. Laat ze op keukenpapier uitlekken. Serveer de visballetjes met sambal of pikante salsa uit een pot.

Voedingswaarden (per eenpersoonsportie)
  • energie 255 kcal
  • eiwit 23 g
  • koolhydraten 19 g
  • vet 10 g
    waarvan verzadigd 0 g
Tags
Ook te zien in

Je hebt een sterk verouderde versie van Internet Explorer, daarom kun je het Allerhande gedeelte van deze site niet zien.