Rood­baars met ba­si­li­cum

(12)waardeer
Hoe lekker vind jij dit recept?
hoofdgerecht 4 personen
3 12

Ingrediënten

Keukenspullen
  • ovenschaal inhoud ca. 1 1/2 liter, ingevet

Bereiden

stap voor stap koken

Let op! Je wijkt af van het aantal personen waarvoor dit recept ontwikkeld is. Bereiding, video, kook- en oventijden en keukenspullen kunnen hierdoor ook afwijken. Lees de tips

  1. Verwarm de oven voor op 200 °C. Bestrooi de roodbaars met peper en zout en leg in een ingevette ovenschaal. Halveer de tomaten en leg rond de vis. Bestrooi met het basilicum en besprenkel met 2 el olie.
  2. Verhit de rest van de olie in een braadpan en bak de aardappelschijfjes volgens de aanwijzingen op de verpakking. Verdeel de broccoli in roosjes, snijd de stelen in stukjes en kook in 8 min. beetgaar. Zet de vis in de oven en bak in 10 min. gaar. Serveer de vis met de aardappelen en broccoli.
Voedingswaarden (per eenpersoonsportie)
  • energie 435 kcal
  • eiwit 32 g
  • koolhydraten 38 g
  • vet 17 g
    waarvan verzadigd 0 g
Tags
Ook te zien in
Receptkaart 2005 week 42-43

Roodbaars met basilicum

terug naar recept

Let op! Je wijkt af van het aantal personen waarvoor dit recept ontwikkeld is. Bereiding, video, kook- en oventijden en keukenspullen kunnen hierdoor ook afwijken. Lees de tips

Rood­baars met ba­si­li­cum

1
1
  • 500 g roodbaarsfilets
  • 250 g cherrytomaten

Verwarm de oven voor op 200 °C. Bestrooi de roodbaars met peper en zout en leg in een ingevette ovenschaal. Halveer de tomaten en leg rond de vis.

2
2
  • 2 el olijfolie

Bestrooi met het basilicum en besprenkel met de olie.

3
3
  • 4 el olijfolie
  • 700 g aardappelschijfjes

Verhit de olie in een braadpan en bak de aardappelschijfjes volgens de aanwijzingen op de verpakking.

4
4
  • 700 g broccoli

Verdeel de broccoli in roosjes, snijd de stelen in stukjes en kook in 8 min. beetgaar. Zet de vis in de oven en bak in 10 min. gaar.

5
5

Serveer de vis met de aardappelen en broccoli.

Je hebt een sterk verouderde versie van Internet Explorer, daarom kun je het Allerhande gedeelte van deze site niet zien.