Kip tan­door­i met kik­ker­erw­ten en spi­na­zie

Het fijne aan deze Indiase traktatie? Het is supermakkelijk te maken!

(99)waardeer
Hoe lekker vind jij dit recept?
hoofdgerecht Het fijne aan deze Indiase traktatie? Het is supermakkelijk te maken! 4 personen
3 99

Ingrediënten

4 personen

Let op! Je wijkt af van het aantal personen waarvoor dit recept ontwikkeld is. Bereiding, video, kook- en oventijden en keukenspullen kunnen hierdoor ook afwijken. Lees de tips

Bereiden

stap voor stap koken

Let op! Je wijkt af van het aantal personen waarvoor dit recept ontwikkeld is. Bereiding, video, kook- en oventijden en keukenspullen kunnen hierdoor ook afwijken. Lees de tips

  1. Kook de rijst volgens de aanwijzingen op de verpakking. Snijd de kipfilet in blokjes. Pel en snipper de ui. Giet de kikkererwten af.
  2. Verhit de olie in een wok en bak de kip 3 min. Voeg de tandoori masala toe en de ui toe en bak 2 min. mee. Voeg de kikkererwten en spinazie toe en laat op hoog vuur slinken.
  3. Breng het geheel op smaak met peper en eventueel zout. Schep de yoghurt op het mengsel. Serveer met rijst.
Voedingswaarden (per eenpersoonsportie)
  • energie 705 kcal
  • eiwit 40 g
  • koolhydraten 95 g
  • vet 17 g
    waarvan verzadigd 0 g
Tags
Ook te zien in
Receptkaart 2005 week 42-43

Kip tandoori met kikkererwten en spinazie

terug naar recept

Let op! Je wijkt af van het aantal personen waarvoor dit recept ontwikkeld is. Bereiding, video, kook- en oventijden en keukenspullen kunnen hierdoor ook afwijken. Lees de tips

Kip tan­door­i met kik­ker­erw­ten en spi­na­zie

1
1
  • 400 g basmatirijst
  • 400 g kipfilet
  • 1 ui
  • 400 g kikkererwten

Kook de rijst volgens de aanwijzingen op de verpakking. Snijd de kipfilet in blokjes. Pel en snipper de ui. Giet de kikkererwten af.

2
2
  • 3 el zonnebloemolie
  • 1½ el tandoori masala
  • 600 g panklare spinazie

Verhit de olie in een wok en bak de kip 3 min. Voeg de tandoori masala toe en de ui toe en bak 2 min. mee. Voeg de kikkererwten en spinazie toe en laat op hoog vuur slinken.

3
3
  • 150 g Griekse yoghurt

Breng het geheel op smaak met peper en eventueel zout. Schep de yoghurt op het mengsel. Serveer met rijst.

Je hebt een sterk verouderde versie van Internet Explorer, daarom kun je het Allerhande gedeelte van deze site niet zien.