Sa­la­de van ge­ma­ri­neer­de bie­ten en avo­ca­do

  • lunch
  • 4 personen
  • 370 kcal voedingswaarden
    • 15 min. bereiden
    • 30 min. wachten
(48)waardeer
Hoe lekker vind jij dit recept?
lunch 4 personen
3 48

Ingrediënten

Bereiden

Let op! Je wijkt af van het aantal personen waarvoor dit recept ontwikkeld is. Bereiding, video, kook- en oventijden en keukenspullen kunnen hierdoor ook afwijken. Lees de tips

Bieten voorzichtig schillen en in kleine blokjes snijden. In kom azijn, sherry, olie en tijm met zout en peper naar smaak tot dressing kloppen. Blokjes biet en ui erdoor scheppen en smaken 30 min. laten intrekken; regelmatig omscheppen. In droge koekenpan pecannoten in 2-3 min. knapperig roosteren. Citroenpeper en zout naar smaak erdoor scheppen. Noten overdoen in kommetje. Sla wassen en droogmaken, bladeren in brede repen snijden. Avocado halveren, pit verwijderen en vruchten schillen. Helften vlak voor serveren in lengte in plakjes snijden. Sla over vier diepe borden verdelen. Bieten in midden op sla scheppen, avocado eromheen leggen en pecannoten erover strooien. Lekker met Boulognestokbrood.

Voedingswaarden (per eenpersoonsportie)
  • energie 370 kcal
  • eiwit 5 g
  • koolhydraten 12 g
  • vet 34 g
    waarvan verzadigd 0 g
Tags
Ook te zien in

Je hebt een sterk verouderde versie van Internet Explorer, daarom kun je het Allerhande gedeelte van deze site niet zien.