Ap­pel- of pe­ren­pan­nen­koek­jes

(42)waardeer
Hoe lekker vind jij dit recept?
hollands nagerecht 4 personen
3 42

Ingrediënten

Bereiden

Let op! Je wijkt af van het aantal personen waarvoor dit recept ontwikkeld is. Bereiding, video, kook- en oventijden en keukenspullen kunnen hierdoor ook afwijken. Lees de tips

Appels en/of peren schillen en vanaf steeltje in totaal 12 dikke plakken van fruit snijden (zo blijft vorm van vrucht mooi zichtbaar). Klokhuis wegsnijden. Plakken appel of peer dun met suiker en kaneel bestrooien. In beslagkom pannenkoekmix met melk en ei tot dik, glad beslag kloppen. Telkens klontje boter smelten in kleine koekenpan en plak appel of peer 30 sec. per kant bakken. Wat pannenkoekbeslag erop schenken (ongeveer juslepel per pannenkoekje) en onderkant bruinbakken. Pannenkoekje voorzichtig keren (met behulp van deksel) en bruin en gaar laten worden. Gebakken pannenkoekjes warmhouden. Op vier borden elk 2-3 pannenkoekjes stapelen. Poedersuiker en kaneel naar wens erover strooien.

Voedingswaarden (per eenpersoonsportie)
  • energie 350 kcal
  • eiwit 11 g
  • koolhydraten 56 g
  • vet 9 g
Tags
Ook te zien in

Je hebt een sterk verouderde versie van Internet Explorer, daarom kun je het Allerhande gedeelte van deze site niet zien.