Spi­na­zie-to­maat­stamp­pot met run­der­worst­jes

Hollandse pot met een mediterraan tintje: het beste van twee werelden.

(42)waardeer
Hoe lekker vind jij dit recept?
hoofdgerecht Hollandse pot met een mediterraan tintje: het beste van twee werelden. 4 personen
3 42

Ingrediënten

4 personen

Let op! Je wijkt af van het aantal personen waarvoor dit recept ontwikkeld is. Bereiding, video, kook- en oventijden en keukenspullen kunnen hierdoor ook afwijken. Lees de tips

Bereiden

stap voor stap koken

Let op! Je wijkt af van het aantal personen waarvoor dit recept ontwikkeld is. Bereiding, video, kook- en oventijden en keukenspullen kunnen hierdoor ook afwijken. Lees de tips

  1. Schil de aardappelen en snijd in stukken Kook de aardappels gaar in 20 min. Week de tomaten 5 min. in heet water, snijd dan in dunne reepjes. Verhit 2 el olie in een braadpan en bak de worstjes op matig vuur in 15 min. gaar.
  2. Voeg na 5 min. de tomaatreepjes toe en bak mee. Verwarm de spinazie volgens de gebruiksaanwijzing. Giet de aardappels af. Stamp de aardappels met (warme) melk, de rest van de olie en de azijn tot een grove puree.
  3. Schep de spinazie, tomaatreepjes met het bakvet van de worstjes door de puree. Breng de stamppot op smaak met peper en eventueel zout. Verdeel samen met de worstjes over de borden.

Tip:

prijs per persoon 2.00 (in oktober 2005)

Voedingswaarden (per eenpersoonsportie)
  • energie 725 kcal
  • eiwit 25 g
  • koolhydraten 55 g
  • vet 45 g
    waarvan verzadigd 0 g
Tags
Ook te zien in

Spinazie-tomaatstamppot met runderworstjes

terug naar recept

Let op! Je wijkt af van het aantal personen waarvoor dit recept ontwikkeld is. Bereiding, video, kook- en oventijden en keukenspullen kunnen hierdoor ook afwijken. Lees de tips

Spi­na­zie-to­maat­stamp­pot met run­der­worst­jes

1
1
  • 1 kg kruimige aardappel
  • 100 g zongedroogde tomaten
  • 2 el olie
  • 4 runderworstjes

Schil de aardappelen en snijd in stukken Kook de aardappels gaar in 20 min. Week de tomaten 5 min. in heet water, snijd dan in dunne reepjes. Verhit de olie in een braadpan en bak de worstjes op matig vuur in 15 min. gaar.

2
2
  • 450 g spinazie
  • 50 ml melk
  • 1 el olie
  • 1 el azijn

Voeg na 5 min. de tomaatreepjes toe en bak mee. Verwarm de spinazie volgens de gebruiksaanwijzing. Giet de aardappels af. Stamp de aardappels met (warme) melk, de rest van de olie en de azijn tot een grove puree.

3
3

Schep de spinazie, tomaatreepjes met het bakvet van de worstjes door de puree. Breng de stamppot op smaak met peper en eventueel zout. Verdeel samen met de worstjes over de borden.

Je hebt een sterk verouderde versie van Internet Explorer, daarom kun je het Allerhande gedeelte van deze site niet zien.