Har­ti­ge boe­ren­taart

  • hoofdgerecht
  • 4 personen
  • 815 kcal voedingswaarden
    • 40 min. bereiden
    • 1 u. 30 min. oventijd
(47)waardeer
Hoe lekker vind jij dit recept?
hollands hoofdgerecht 4 personen
3 47

Ingrediënten

Keukenspullen
  • springvorm (Ø 24 cm)

Bereiden

stap voor stap koken

Let op! Je wijkt af van het aantal personen waarvoor dit recept ontwikkeld is. Bereiding, video, kook- en oventijden en keukenspullen kunnen hierdoor ook afwijken. Lees de tips

  1. Snijd de boter in kleine stukjes. Meng met vingertoppen de boter door de bloem en het zout tot een kruimelige massa. Voeg het koude water toe. Kneed met koele hand tot een samenhangende deegbal en laat 30 min. rusten.
  2. Kook ⅘ van de eieren 5 min. Schil de aardappel en snijd samen met de ham in blokjes. Snipper de sjalot en snijd de augurk in kleine blokjes. Snijd de peterselie fijn. Boen de citroen schoon, rasp de gele schil van de citroen en pers de vrucht uit. Meng in een kom de ham met de aardappel, sjalot, augurk, peterselie, citroenrasp en 1 el citroensap (per taart). Breng op smaak met peper, zout en nootmuskaat.
  3. Verwarm de oven voor op 175 °C. Rol op een met bloem bestoven werkvlak ⅔ van het deeg uit tot een dunne ronde lap van 30-32 cm. Vet de springvorm in en bekleed met de deeglap. Snijd overtollig deeg 1 cm langs de bovenrand weg. Verdeel het vleesmengsel over de bodem en leg de gekookte eieren ertussen.
  4. Rol de rest van het deeg uit tot een ronde lap ter grootte van de vorm. Leg de deeglap op de vulling. Maak de randen van het deeg vochtig en druk met een schulprand dicht. Steek 3 gaatjes in de deegdeksel. Steek uit de restjes deeg versieringen en leg op de deegdeksel. Klop de rest van de eieren los en bestrijk hiermee het deeg. Bak de taart in het midden van de oven in ca. 1 uur en 30 min. goudbruin en gaar.

combinatietip:

Lekker met een groene salade.

Voedingswaarden (per eenpersoonsportie)
  • energie 815 kcal
  • eiwit 50 g
  • koolhydraten 60 g
  • vet 42 g
    waarvan verzadigd 0 g
Tags
Ook te zien in

Hartige boerentaart

terug naar recept

Let op! Je wijkt af van het aantal personen waarvoor dit recept ontwikkeld is. Bereiding, video, kook- en oventijden en keukenspullen kunnen hierdoor ook afwijken. Lees de tips

Har­ti­ge boe­ren­taart

1
1
  • 150 g koude boter
  • 300 g bloem
  • ½ tl zout
  • 2 el koud water

Snijd de boter in kleine stukjes. Meng met vingertoppen de boter door de bloem en het zout tot een kruimelige massa. Voeg het koude water toe.

2
2

Kneed met koele hand tot een samenhangende deegbal en laat 30 min. rusten.

3
3
  • 4 eieren
  • 1 aardappel
  • 4 plakken ham
  • 1 sjalot
  • 3 zoetzure augurken

Kook de eieren 5 min. Schil de aardappel en snijd samen met de ham in blokjes. Snipper de sjalot en snijd de augurk in kleine blokjes.

4
4
  • 3 el peterselie
  • ½ citroen

Snijd de peterselie fijn. Boen de citroen schoon, rasp de gele schil van de citroen en pers de vrucht uit.

5
5

Meng in een kom de ham met de aardappel, sjalot, augurk, peterselie, citroenrasp en 1 el citroensap (per taart).

6
6
  • 1 tl nootmuskaat

Breng op smaak met peper, zout en nootmuskaat.

7
7

Verwarm de oven voor op 175 °C.

8
8
  • 2 g bloem
  • 2 g koude boter

Rol op een met bloem bestoven werkvlak ⅔ van het deeg uit tot een dunne ronde lap van 30-32 cm. Vet de springvorm in en bekleed met de deeglap.

9
9

Snijd overtollig deeg 1 cm langs de bovenrand weg. Verdeel het vleesmengsel over de bodem en leg de gekookte eieren ertussen.

10
10

Rol de rest van het deeg uit tot een ronde lap ter grootte van de vorm. Leg de deeglap op de vulling.

11
11

Maak de randen van het deeg vochtig en druk met een schulprand dicht. Steek 3 gaatjes in de deegdeksel.

12
12
  • 1 ei

Steek uit de restjes deeg versieringen en leg op de deegdeksel. Klop de rest van de eieren los en bestrijk hiermee het deeg.

13
13

Bak de taart in het midden van de oven in ca. 1 uur en 30 min. goudbruin en gaar.

combinatietip:

Lekker met een groene salade.

Je hebt een sterk verouderde versie van Internet Explorer, daarom kun je het Allerhande gedeelte van deze site niet zien.