Groe­ne-bo­nen­soep

(12)waardeer
Hoe lekker vind jij dit recept?
hollands voorgerecht 4 personen
2 12

Ingrediënten

Bereiden

Let op! Je wijkt af van het aantal personen waarvoor dit recept ontwikkeld is. Bereiding, video, kook- en oventijden en keukenspullen kunnen hierdoor ook afwijken. Lees de tips

Kipfilet in pan met 4 takjes tijm, laurierblad, foelie en peper naar smaak met 1 1/2 liter koud water langzaam aan de kook brengen. Op zacht vuur 30 min. tegen de kook aan laten trekken. Intussen van tuinbonen grijze velletjes verwijderen. Spek in dunne reepjes snijden. Kip en kruiden met schuimspaan uit bouillon halen. Bouillon op smaak brengen met 1 el zout, wat citroensap en peper naar smaak. Sperziebonen, peultjes en tuinerwten toevoegen en soep 5 min. zachtjes laten koken. Kip in blokjes snijden en met tuinbonen, stoneleeks en reepjes katenspek door soep roeren. Soep in nog 4-6 min zachtjes gaarkoken. Van rest van takjes tijm blaadjes afrissen en door soep roeren.

Voedingswaarden (per eenpersoonsportie)
  • energie 215 kcal
  • eiwit 21 g
  • koolhydraten 15 g
  • vet 8 g
Tags
Ook te zien in

Je hebt een sterk verouderde versie van Internet Explorer, daarom kun je het Allerhande gedeelte van deze site niet zien.