Ro­mi­ge va­nil­le­vla met prui­m­en­com­po­te

(6)waardeer
Hoe lekker vind jij dit recept?
hollands nagerecht 4 personen
4 6

Ingrediënten

Keukenspullen
  • handmixer

Bereiden

Let op! Je wijkt af van het aantal personen waarvoor dit recept ontwikkeld is. Bereiding, video, kook- en oventijden en keukenspullen kunnen hierdoor ook afwijken. Lees de tips

In pan pruimen met sinaasappelsap, thee en gemberpoeder aan de kook brengen en 10-15 min. zacht laten sudderen tot meeste vocht is opgenomen. Laten afkoelen. In pan met dikke bodem melk met room en vanillestokje op zacht vuur tegen de kook aan brengen en 10 min. heel zacht laten trekken. Vanillestokje uit melk nemen en met mes zwarte zaadjes eruit schrapen. Zaadjes weer door melk roeren. In kom eidooiers, suiker en maizena met handmixer of garde in 5-6 min. tot crèmekleurige en romige massa kloppen. Kom in pan boven net niet kokend water hangen en al kloppend met mixer scheutje voor scheutje melkmengsel toevoegen. Blijven kloppen tot dikke, gebonden vla ontstaat. Vla laten afkoelen, regelmatig doorroeren. Vla en pruimencompote in aparte schalen serveren.

Voedingswaarden (per eenpersoonsportie)
  • energie 590 kcal
  • eiwit 10 g
  • koolhydraten 60 g
  • vet 34 g
Tags
Ook te zien in

Je hebt een sterk verouderde versie van Internet Explorer, daarom kun je het Allerhande gedeelte van deze site niet zien.