Vlaam­se run­der­stoof

Bier is het geheime ingrediënt van deze stoof, maar het brood met mosterd zorgt ook voor een verrassende smaak.

  • hoofdgerecht
  • 4 personen
  • 485 kcal voedingswaarden
    • 15 min. bereiden
    • 2 u. 50 min. wachten
(196)waardeer
Hoe lekker vind jij dit recept?
hoofdgerecht Bier is het geheime ingrediënt van deze stoof, maar het brood met mosterd zorgt ook voor een verrassende smaak. 4 personen
3 196

Ingrediënten

Bereiden

stap voor stap koken

Let op! Je wijkt af van het aantal personen waarvoor dit recept ontwikkeld is. Bereiding, video, kook- en oventijden en keukenspullen kunnen hierdoor ook afwijken. Lees de tips

  1. Snijd het vlees in grote stukken en laat op kamertemperatuur komen. Snijd de helft van de prei in dunne ringetjes en de rest in stukken van 3 cm. Snijd de knoflook fijn en de winterwortel in plakjes. Bestrooi het vlees met peper en braad in een braadpan rondom in boter aan. Bak de preiringen en knoflook 1 min. mee. Ris de tijm. Voeg de wortel, tijm, het laurierblad, bier en kokend water toe.
  2. Breng het vocht aan de kook. Zet het vuur laag en laat het geheel afgedekt (op vlamverdeler) ca. 2 uur en 30 min. sudderen, of tot het vlees gaar is. Schep zo nu en dan om en voeg indien nodig wat water toe. Verwijder de broodkorst. Bestrijk het brood met mosterd en leg het bij het vlees in de pan. Voeg de stukken prei toe. Laat het geheel nog ca. 20 min. sudderen tot de prei beetgaar is. Schep zo nu en dan om en zorg dat het brood goed met het vocht mengt. Breng op smaak met royaal peper en zout.

combinatietip:

Lekker met gekookte aardappelen

Voedingswaarden (per eenpersoonsportie)
  • energie 485 kcal
  • eiwit 44 g
  • koolhydraten 16 g
  • vet 25 g
    waarvan verzadigd 12 g
  • natrium 225 mg
  • vezels 6 g
Tags
Ook te zien in

Vlaamse runderstoof

terug naar recept

Let op! Je wijkt af van het aantal personen waarvoor dit recept ontwikkeld is. Bereiding, video, kook- en oventijden en keukenspullen kunnen hierdoor ook afwijken. Lees de tips

Vlaam­se run­der­stoof

1
1
  • 800 g rib-runderlappen
  • 4 stengels prei

Snijd het vlees in grote stukken en laat op kamertemperatuur komen. Snijd de helft van de prei in dunne ringetjes en de rest in stukken van 3 cm.

2
2
  • 2 tenen knoflook
  • 300 g winterwortels
  • 25 g boter

Snijd de knoflook fijn en de winterwortel in plakjes. Bestrooi het vlees met peper en braad in een braadpan rondom in boter aan.

3
3
  • 6 takjes tijm
  • 1 laurierblaadje
  • 1 flesje donker bier
  • 100 ml kokend water

Bak de preiringen en knoflook 1 min. mee. Ris de tijm. Voeg de wortel, tijm, het laurierblad, bier en kokend water toe.

4
4

Breng het vocht aan de kook. Zet het vuur laag en laat het geheel afgedekt (op vlamverdeler) ca. 2 uur en 30 min. sudderen, of tot het vlees gaar is.

5
5
  • 1 snee stevig witbrood
  • 1 el grove mosterd

Schep zo nu en dan om en voeg indien nodig wat water toe. Verwijder de broodkorst. Bestrijk het brood met mosterd en leg het bij het vlees in de pan.

6
6

Voeg de stukken prei toe. Laat het geheel nog ca. 20 min. sudderen tot de prei beetgaar is.

7
7

Schep zo nu en dan om en zorg dat het brood goed met het vocht mengt. Breng op smaak met royaal peper en zout.

combinatietip:

Lekker met gekookte aardappelen

Je hebt een sterk verouderde versie van Internet Explorer, daarom kun je het Allerhande gedeelte van deze site niet zien.