Kip met pad­de­stoe­len

Met spek mals gesudderd in Marsala. Lekker met romige aardappelpuree.

(113)waardeer
Hoe lekker vind jij dit recept?
hoofdgerecht Met spek mals gesudderd in Marsala. Lekker met romige aardappelpuree. 4 personen
4 113

Ingrediënten

4 personen

Let op! Je wijkt af van het aantal personen waarvoor dit recept ontwikkeld is. Bereiding, video, kook- en oventijden en keukenspullen kunnen hierdoor ook afwijken. Lees de tips

Lekker erbij

Bereiden

stap voor stap koken

Let op! Je wijkt af van het aantal personen waarvoor dit recept ontwikkeld is. Bereiding, video, kook- en oventijden en keukenspullen kunnen hierdoor ook afwijken. Lees de tips

  1. Maak de champignons schoon met keukenpapier en halveer de grote exemplaren. Bestrooi de kip met peper en zout.
  2. Verhit de helft van de olie in een braadpan en bak de spek kort. Schep de spek uit de pan en braad in het bakvet de kippenbouten per 2 rondom aan. Snijd de ui in ringen en de knoflook fijn. Neem de kip uit de pan. Bak in het bakvet de ui, champignons en de helft van de knoflook 2 min.
  3. Leg de spek en de kip weer in de pan. Schenk de Marsala in de pan. Schenk de bouillon erbij zodra de drank borrelt. Zet het vuur laag als het vocht kookt. Laat de kip (op vlamverdeler) afgedekt in ca. 40 min. gaar sudderen. Keer af en toe.
  4. Maak de paddestoelen schoon met keukenpapier en snijd in grove stukken. Verhit de rest van de olie in een koekenpan en fruit de rest van de knoflook een ½ min. Voeg de paddestoelen toe en bak al omscheppend 4-5 min. Breng op smaak met peper en zout. Schep de paddestoelen over de kip. Snijd de peterselie fijn en strooi erover.
video

Knof­look snij­den

Instructievideo - 00:57 min.
Voedingswaarden (per eenpersoonsportie)
  • energie 495 kcal
  • eiwit 28 g
  • koolhydraten 12 g
  • vet 33 g
    waarvan verzadigd 8 g
  • natrium 775 mg
  • vezels 3 g
Tags
Ook te zien in

Kip met paddestoelen

terug naar recept

Let op! Je wijkt af van het aantal personen waarvoor dit recept ontwikkeld is. Bereiding, video, kook- en oventijden en keukenspullen kunnen hierdoor ook afwijken. Lees de tips

Kip met pad­de­stoe­len

1
1
  • 250 g kastanjechampignons

Maak de champignons schoon met keukenpapier en halveer de grote exemplaren.

2
2
  • 4 kippenbouten

Bestrooi de kip met peper en zout.

3
3
  • 2 el olijfolie
  • 125 g magere spekreepjes

Verhit de olie in een braadpan en bak de spek kort.

4
4

Schep de spek uit de pan en braad in het bakvet de kippenbouten per 2 rondom aan.

5
5
  • 3 uien
  • 4 tenen knoflook

Snijd de ui in ringen en de knoflook fijn.

Knoflook snijden

Instructievideo

00:57 min.

6
6

Neem de kip uit de pan. Bak in het bakvet de ui, champignons en de helft van de knoflook 2 min.

7
7
  • 200 ml marsala
  • 100 ml kippenbouillon

Leg de spek en de kip weer in de pan. Schenk de Marsala in de pan. Schenk de bouillon erbij zodra de drank borrelt.

8
8

Zet het vuur laag als het vocht kookt. Laat de kip (op vlamverdeler) afgedekt in ca. 40 min. gaar sudderen. Keer af en toe.

9
9
  • 200 g paddestoelenmelange
  • 2 el olijfolie

Maak de paddestoelen schoon met keukenpapier en snijd in grove stukken. Verhit de olie in een koekenpan en fruit de rest van de knoflook een ½ min.

10
10

Voeg de paddestoelen toe en bak al omscheppend 4-5 min. Breng op smaak met peper en zout.

11
11
  • 3 takjes peterselie

Schep de paddestoelen over de kip. Snijd de peterselie fijn en strooi erover.

Je hebt een sterk verouderde versie van Internet Explorer, daarom kun je het Allerhande gedeelte van deze site niet zien.