Maal­tijd­soep van ver­se spi­na­zie en ko­kos

Afspraak vanavond? Dit soepje is in een kwartiertje klaar.

(118)waardeer
Hoe lekker vind jij dit recept?
hoofdgerecht Afspraak vanavond? Dit soepje is in een kwartiertje klaar. 2 personen
3 118

Ingrediënten

2 personen

Let op! Je wijkt af van het aantal personen waarvoor dit recept ontwikkeld is. Bereiding, video, kook- en oventijden en keukenspullen kunnen hierdoor ook afwijken. Lees de tips

Keukenspullen
  • staafmixer of keukenmachine

Bereiden

stap voor stap koken

Let op! Je wijkt af van het aantal personen waarvoor dit recept ontwikkeld is. Bereiding, video, kook- en oventijden en keukenspullen kunnen hierdoor ook afwijken. Lees de tips

  1. Snipper de ui en pers de knoflook. Verhit de olie in een soeppan. Fruit de ui, knoflook en de soepgroenten. Voeg de spinazie in gedeelten toe (bewaar een handvol spinazie) en laat het op een laag vuur met deksel op de pan slinken. Voeg kokosmelk, water en chilipoeder te. Breng het geheel aan de kook en laat het even doorkoken. Snijd de achtergehouden spinazie in reepjes.
  2. Pureer de soep met staafmixer of keukenmachine. Breng op smaak met peper en eventueel zout. Verdeel de soep over de kommen. Strooi de gesneden spinazie over de ciabatta. Serveer samen met de soep.
Voedingswaarden (per eenpersoonsportie)
  • energie 670 kcal
  • eiwit 20 g
  • koolhydraten 71 g
  • vet 32 g
    waarvan verzadigd 16 g
  • natrium 750 mg
  • vezels 10 g
Tags
Ook te zien in

Maaltijdsoep van verse spinazie en kokos

terug naar recept

Let op! Je wijkt af van het aantal personen waarvoor dit recept ontwikkeld is. Bereiding, video, kook- en oventijden en keukenspullen kunnen hierdoor ook afwijken. Lees de tips

Maal­tijd­soep van ver­se spi­na­zie en ko­kos

1
1
  • 1 ui
  • 1 teen knoflook
  • 2 el olie
  • 150 g fijne soepgroente
  • 300 g panklare spinazie

Snipper de ui en pers de knoflook. Verhit de olie in een soeppan. Fruit de ui, knoflook en de soepgroenten. Voeg de spinazie in gedeelten toe (bewaar een handvol spinazie) en laat het op een laag vuur met deksel op de pan slinken.

2
2
  • 200 ml kokosmelk
  • 100 ml water
  • 1 tl chilipoeder

Voeg kokosmelk, water en chilipoeder te. Breng het geheel aan de kook en laat het even doorkoken. Snijd de achtergehouden spinazie in reepjes.

3
3
  • 1 ciabatta

Pureer de soep met staafmixer of keukenmachine. Breng op smaak met peper en eventueel zout. Verdeel de soep over de kommen. Strooi de gesneden spinazie over de ciabatta. Serveer samen met de soep.

Je hebt een sterk verouderde versie van Internet Explorer, daarom kun je het Allerhande gedeelte van deze site niet zien.