To­ren­tje van to­nijn en to­maat

(67)waardeer
Hoe lekker vind jij dit recept?
voorgerecht 4 personen
3 67

Ingrediënten

Keukenspullen
  • broodrooster
  • glas

Bereiden

stap voor stap koken

Let op! Je wijkt af van het aantal personen waarvoor dit recept ontwikkeld is. Bereiding, video, kook- en oventijden en keukenspullen kunnen hierdoor ook afwijken. Lees de tips

Snijd de bosuitjes in ringen. Meng met de tonijn en breng op smaak met peper en eventueel zout. Steek met een glas (Ø 8-10 cm) 8 rondjes uit het brood. Rooster de broodrondjes in een broodrooster of onder de ovengrill. Snijd 4 mooie plakken van de tomaat. Leg op elk bord een broodrondje, verdeel de helft van de tonijnsalade erover en dek af met een plak tomaat. Schep de rest van de tonijnsalade erop en dek af met de laatste broodrondjes. Knip de bieslook fijn. Snijd de olijven in plakjes. Garneer de torentjes met de bieslook en olijven.

Voedingswaarden (per eenpersoonsportie)
  • energie 235 kcal
  • eiwit 18 g
  • koolhydraten 23 g
  • vet 8 g
    waarvan verzadigd 0 g
Ook te zien in
Receptkaart 2005 week 40-41

Torentje van tonijn en tomaat

terug naar recept

Let op! Je wijkt af van het aantal personen waarvoor dit recept ontwikkeld is. Bereiding, video, kook- en oventijden en keukenspullen kunnen hierdoor ook afwijken. Lees de tips

To­ren­tje van to­nijn en to­maat

1
1
  • 3 bosuitjes
  • 370 g tonijnstukjes in light mayonaise

Snijd de bosuitjes in ringen. Meng met de tonijn en breng op smaak met peper en eventueel zout.

2
2

Steek met een glas (Ø 8-10 cm) 8 rondjes uit het brood. Rooster de broodrondjes in een broodrooster of onder de ovengrill.

3
3
  • 1 vleestomaat

Snijd 4 mooie plakken van de tomaat. Leg op elk bord een broodrondje, verdeel de helft van de tonijnsalade erover en dek af met een plak tomaat.

4
4

Schep de rest van de tonijnsalade erop en dek af met de laatste broodrondjes.

5
5
  • 6 sprietjes bieslook
  • 2 el zwarte olijven

Knip de bieslook fijn. Snijd de olijven in plakjes. Garneer de torentjes met de bieslook en olijven.

Je hebt een sterk verouderde versie van Internet Explorer, daarom kun je het Allerhande gedeelte van deze site niet zien.