Au­ber­gi­ne­rol­le­tjes met moz­za­rel­la

Halfgesmolten kaas met tomatentapenade: die Italianen weten wel wat lekker is.

(68)waardeer
Hoe lekker vind jij dit recept?
italiaans bijgerecht Halfgesmolten kaas met tomatentapenade: die Italianen weten wel wat lekker is. 4 personen
3 68

Ingrediënten

Keukenspullen
  • kaasschaaf
  • 16 cocktailprikkers

Bereiden

stap voor stap koken

Let op! Je wijkt af van het aantal personen waarvoor dit recept ontwikkeld is. Bereiding, video, kook- en oventijden en keukenspullen kunnen hierdoor ook afwijken. Lees de tips

  1. Snijd met een kaasschaaf (of een mesje) van de aubergine 8 mooie dunne plakken. Bestrooi de plakken met zout en laat 10 min. liggen. Snijd van de mozzarella 8 dunne, lange plakken. Dep de gezouten kant van de aubergine droog en bestrijk dun met tapenade. Leg op elke plak vervolgens 2 basilicumblaadjes en een plak mozzarella en rol op. Halveer de rolletjes en steek in elk een cocktailprikker. Leg op een schaaltje.
  2. Verhit in een pan de olijfolie en bak per keer 2 auberginerolletjes rondom bruin en gaar.

Tip:

Dit gerecht is ook leuk om te maken tijdens het gourmetten.

video

Groen­te in de leng­te snij­den

Instructievideo - 00:45 min.
Voedingswaarden (per eenpersoonsportie)
  • energie 330 kcal
  • eiwit 9 g
  • koolhydraten 3 g
  • vet 31 g
    waarvan verzadigd 0 g
Tags
Ook te zien in
Kookboek: Verrassend fonduen en gourmetten

Auberginerolletjes met mozzarella

terug naar recept

Let op! Je wijkt af van het aantal personen waarvoor dit recept ontwikkeld is. Bereiding, video, kook- en oventijden en keukenspullen kunnen hierdoor ook afwijken. Lees de tips

Au­ber­gi­ne­rol­le­tjes met moz­za­rel­la

1
1
  • 1 aubergine

Snijd met een kaasschaaf (of een mesje) van de aubergine 8 mooie dunne plakken. Bestrooi de plakken met zout en laat 10 min. liggen.

2
2
  • 1 bol mozzarella

Snijd van de mozzarella 8 dunne, lange plakken.

3
3
  • 100 g zongedroogde tomatentapenade
  • 16 basilicumblaadjes

Dep de gezouten kant van de aubergine droog en bestrijk dun met tapenade. Leg op elke plak vervolgens 2 basilicumblaadjes en een plak mozzarella en rol op.

4
4

Halveer de rolletjes en steek in elk een cocktailprikker. Leg op een schaaltje.

5
5
  • 2 el olijfolie

Verhit in een pan de olijfolie en bak per keer 2 auberginerolletjes rondom bruin en gaar.

Je hebt een sterk verouderde versie van Internet Explorer, daarom kun je het Allerhande gedeelte van deze site niet zien.