But­ters­cotch­fon­due met va­nil­le

(11)waardeer
Hoe lekker vind jij dit recept?
nagerecht 4 personen
4 11

Ingrediënten

Keukenspullen
  • chocoladefonduepotje of vuurvast schaaltje
  • fonduevorken

Bereiden

Let op! Je wijkt af van het aantal personen waarvoor dit recept ontwikkeld is. Bereiding, video, kook- en oventijden en keukenspullen kunnen hierdoor ook afwijken. Lees de tips

  1. Vanillestokje in lengte opensnijden en met mespunt merg eruit schrapen. In fondue- of steelpan boter op laag vuur laten smelten. Vanille, stroop en suiker toevoegen en al roerend in boter laten oplossen. Mengsel nog 2-3 min. zachtjes doorwarmen. Pan van vuur nemen en room erdoor mengen. Butterscotchfondue eventueel overdoen in speciaal (voorverwarmd) fonduesetje en op rechaud op tafel zetten.
  2. Om te dippen: - stukjes banaan (met citroensap besprenkeld) - partjes peer (met citroensap besprenkeld) - partjes sinaasappel of mandarijn - in kwarten gesneden verse vijg - partjes nectarine of perzik - krokante koekjes met noten of kokos - rolletjes pannenkoek of poffertjes - cantuccini (Italiaanse amandelkoekjes).
Voedingswaarden (per eenpersoonsportie)
  • energie 535 kcal
  • eiwit 1 g
  • koolhydraten 80 g
  • vet 24 g
Tags
Ook te zien in
Kookboek: Verrassend fonduen en gourmetten

Je hebt een sterk verouderde versie van Internet Explorer, daarom kun je het Allerhande gedeelte van deze site niet zien.