Gor­gon­zo­la­fon­due met mas­car­po­ne

(36)waardeer
Hoe lekker vind jij dit recept?
italiaans hoofdgerecht 4 personen
4 36

Ingrediënten

Keukenspullen
  • kaasfonduepan (caquelon) met rechaud
  • fonduevorken

Bereiden

Let op! Je wijkt af van het aantal personen waarvoor dit recept ontwikkeld is. Bereiding, video, kook- en oventijden en keukenspullen kunnen hierdoor ook afwijken. Lees de tips

  1. Knoflook halveren en binnenzijde van fonduepan ermee inwrijven. Wijn in pan schenken en aan de kook brengen. Vuur laag draaien en mascarpone in warme wijn oplossen. Gorgonzola erboven verbrokkelen en roeren tot alle kaas gesmolten is. Maizena oplossen in 2 el water, maizenapapje door kaasmengsel roeren en nog 2-3 min. zachtjes laten doorkoken tot fondue goed gebonden is. Basilicumblaadjes op elkaar leggen en in fijne reepjes snijden. Fondue op smaak brengen met peper en basilicum. Kaasfonduepan op rechaud op tafel zetten.
  2. Om te dippen: - blokjes Italiaans brood zoals ciabatta en foccacia - soepstengels ('grissini') - beetgaar gekookte ravioli of gnocchi - beetgare groene aspergetips - olijven - partjes verse vijg - partjes peer (met citroensap besprenkeld).
Voedingswaarden (per eenpersoonsportie)
  • energie 770 kcal
  • eiwit 21 g
  • koolhydraten 7 g
  • vet 67 g
Tags
Ook te zien in
Kookboek: Verrassend fonduen en gourmetten

Je hebt een sterk verouderde versie van Internet Explorer, daarom kun je het Allerhande gedeelte van deze site niet zien.