Uirin­gen met yog­hurt­dip

(4)waardeer
Hoe lekker vind jij dit recept?
bijgerecht 4 personen
3 4

Ingrediënten

Keukenspullen
  • staafmixer
  • fonduevorken of satéstokjes
  • fonduepan met olie

Bereiden

Let op! Je wijkt af van het aantal personen waarvoor dit recept ontwikkeld is. Bereiding, video, kook- en oventijden en keukenspullen kunnen hierdoor ook afwijken. Lees de tips

Satéstokjes 15 min. in koud water weken. Uien pellen en in dikke ringen snijden. In hoge mengkom met staafmixer yoghurt, knoflook, avocado, koriander en mespunt zout tot gladde dipsaus pureren. In andere kom zelfrijzend bakmeel zeven en met chilipoeder, zout en witbier tot glad beslag roeren. Aan tafel uiringen aan vorken of satéstokje steken, door beslag halen en in hete olie in 1 min. goudbruin bakken. Met yoghurtdip serveren.

Tip:

Dipvariatie: Maak de yoghurtdip eens met Griekse yoghurt en verse basilicum in plaats van koriander. Vervang het chilipoeder dan door versgemalen zwarte peper.

Voedingswaarden (per eenpersoonsportie)
  • energie 170 kcal
  • eiwit 3 g
  • koolhydraten 15 g
  • vet 10 g
Tags
Ook te zien in
Kookboek: Verrassend fonduen en gourmetten

Je hebt een sterk verouderde versie van Internet Explorer, daarom kun je het Allerhande gedeelte van deze site niet zien.