Thai­se bouil­lon­fon­due met ko­kos­melk

(53)waardeer
Hoe lekker vind jij dit recept?
thais hoofdgerecht 4 personen
3 53

Ingrediënten

Keukenspullen
  • wijde fonduepan met rechaud
  • metalen schepnetjes

Bereiden

Let op! Je wijkt af van het aantal personen waarvoor dit recept ontwikkeld is. Bereiding, video, kook- en oventijden en keukenspullen kunnen hierdoor ook afwijken. Lees de tips

  1. Knoflook, peper en sereh schoonmaken en fijnhakken, in (soep)pan met dikke bodem in olie fruiten. Bouillon en kokosmelk erdoor roeren en tegen de kook aan brengen (niet laten koken). Op smaak brengen met vissaus en limoensap. Bouillon op laag vuur (eventueel op vlamverdeler) zetten en met deksel op pan smaken 10 min. laten intrekken. Mihoen volgens gebruiksaanwijzing in kokend water wellen. Kokosbouillon ('laksa') in fonduepan schenken en koriander erdoor mengen. Fonduepan, mihoen en schalen diphapjes op tafel zetten. Schepnetjes telkens vullen, in de bouillon leggen en ingrediënten in paar minuten gaar laten worden. Na de maaltijd mihoen over vier kommen verdelen en bouillon erop schenken.
  2. Om in de bouillon te garen: - repen kipfilet - plakjes kalkoenschnitzel - blokjes zalmfilet - rolletjes van sliptongfilet - rauwe scampi (diepvries) - peultjes of sugarsnaps - schuine plakjes bospeen - blaadjes spinazie - repen paksoi - bosuitjes.
video

Groen­te in de leng­te snij­den

Instructievideo - 00:45 min.
Voedingswaarden (per eenpersoonsportie)
  • energie 200 kcal
  • eiwit 3 g
  • koolhydraten 23 g
  • vet 11 g
Tags
Ook te zien in
Kookboek: Verrassend fonduen en gourmetten

Je hebt een sterk verouderde versie van Internet Explorer, daarom kun je het Allerhande gedeelte van deze site niet zien.