Ge­ma­ri­neer­de var­kens­haas met chi­li­dip

  • bijgerecht
  • 4 personen
  • 130 kcal voedingswaarden
    • 10 min. bereiden
    • 30 min. wachten
(15)waardeer
Hoe lekker vind jij dit recept?
bijgerecht 4 personen
3 15

Ingrediënten

Keukenspullen
  • fonduepan met olie
  • fonduevorken

Bereiden

Let op! Je wijkt af van het aantal personen waarvoor dit recept ontwikkeld is. Bereiding, video, kook- en oventijden en keukenspullen kunnen hierdoor ook afwijken. Lees de tips

In schaal marinade roeren van knoflook, korianderzaad, 1/2 el limoensap en ketjap. Vleesblokjes minstens 30 min. marineren. In kom chilisaus mengen met vissaus, sesamzaad en rest van limoensap. Vlees uit marinade nemen en droogdeppen. Aan tafel telkens een blokje vlees aan fonduevork steken en in hete olie in 2-3 min. goudbruin en gaar bakken. Stukjes varkenshaas in chilisaus dopen.

Tip:

Variatietip: Op dezelfde manier bereidt u natuurlijk ook andere soorten vlees. Bijvoorbeeld van kipfilet, kalkoen of lamsvlees. Snijd het vlees eens in dunne plakjes en steek elk plakje zigzag aan een fonduevork of satéstokje.

Voedingswaarden (per eenpersoonsportie)
  • energie 130 kcal
  • eiwit 9 g
  • koolhydraten 5 g
  • vet 8 g
Tags
Ook te zien in
Kookboek: Verrassend fonduen en gourmetten

Je hebt een sterk verouderde versie van Internet Explorer, daarom kun je het Allerhande gedeelte van deze site niet zien.