Ro­de­wijn-wild­fon­due met lin­zen

(14)waardeer
Hoe lekker vind jij dit recept?
hoofdgerecht 4 personen
3 14

Ingrediënten

Keukenspullen
  • fonduepan
  • fonduevorken

Bereiden

Let op! Je wijkt af van het aantal personen waarvoor dit recept ontwikkeld is. Bereiding, video, kook- en oventijden en keukenspullen kunnen hierdoor ook afwijken. Lees de tips

  1. In fonduepan ui in olie met mespunt koriander 5 min. zachtjes bakken. Afblussen met rode wijn en fond toevoegen. Aan de kook brengen en 10 min. zachtjes laten doorkoken. Bouillon pittig op smaak brengen met zout en peper. Linzen afgieten en in kom scheppen. Fonduepan, linzen en schalen diphapjes op tafel zetten. Ingrediënten aan fonduevork prikken en in bouillon in paar min. gaar laten worden. Na de maaltijd linzen over vier kommen verdelen en wildbouillon erop schenken.
  2. Om in de bouillon te garen: - plakjes eendenborst - plakjes parelhoenfilet - blokjes kalkoenschnitzel - blokjes hertenbiefstuk - blokjes konijnenrug - stukjes bleekselderij - repen groene (savooie)kool - kastanjechampignons - blokjes pompoen - beetgaar gekookte spruitjes - halve blaadjes witlof.
Voedingswaarden (per eenpersoonsportie)
  • energie 200 kcal
  • eiwit 21 g
  • koolhydraten 10 g
  • vet 3 g
Tags
Ook te zien in
Kookboek: Verrassend fonduen en gourmetten

Je hebt een sterk verouderde versie van Internet Explorer, daarom kun je het Allerhande gedeelte van deze site niet zien.