Sher­ry­fon­due met ge­le rijst

(6)waardeer
Hoe lekker vind jij dit recept?
hoofdgerecht 4 personen
4 6

Ingrediënten

Keukenspullen
  • fonduepan
  • fonduevorken

Bereiden

Let op! Je wijkt af van het aantal personen waarvoor dit recept ontwikkeld is. Bereiding, video, kook- en oventijden en keukenspullen kunnen hierdoor ook afwijken. Lees de tips

  1. Rijst koken volgens gebruiksaanwijzing op verpakking. In fonduepan bouillon met sherry, knoflook, rode peper en bosuitjes aan de kook brengen. Vuur laag zetten en bouillon met deksel op pan 5 min. zachtjes laten sudderen. Fonduepan, rijst en schalen diphapjes op tafel zetten. Telkens hapje aan fonduevork prikken en in sherrybouillon laten garen. Na de maaltijd rijst over vier kommen verdelen en bouillon erop schenken.
  2. Om in de bouillon te garen: - 'paella-spiesjes' van fruits de mer, courgette en blokjes kipfilet - gamba's of cocktailgarnalen - pittige gehaktballetjes - plakjes varkenshaas met serranoham - plakjes Catalaanse worstjes (schaaltje à 6 stuks, AH) - stukjes rode en groene paprika - cherrytomaatjes - kwart plakjes courgette - kleine roosjes broccoli - blaadjes spinazie.
Voedingswaarden (per eenpersoonsportie)
  • energie 165 kcal
  • eiwit 2 g
  • koolhydraten 18 g
  • vet 1 g
Tags
Ook te zien in
Kookboek: Verrassend fonduen en gourmetten

Je hebt een sterk verouderde versie van Internet Explorer, daarom kun je het Allerhande gedeelte van deze site niet zien.