Kriel­tjes met tar­taar, spek en pad­de­stoe­len

(28)waardeer
Hoe lekker vind jij dit recept?
hollands hoofdgerecht 4 personen
3 28

Ingrediënten

Bereiden

stap voor stap koken

Let op! Je wijkt af van het aantal personen waarvoor dit recept ontwikkeld is. Bereiding, video, kook- en oventijden en keukenspullen kunnen hierdoor ook afwijken. Lees de tips

Spruitjes schoonmaken en in 8 min. beetgaar koken. In koekenpan spekblokjes uitbakken. Champignons schoonmaken en in plakjes snijden. Spek uit pan nemen, helft van boter verhitten en champignons en krieltjes 8 min. al omscheppend bakken. Tartaartjes bestrooien met peper en zout en in 7 min. gaar bakken. Spek door krieltjes scheppen. Krieltjes met spruitjes en tartaar serveren.

Voedingswaarden (per eenpersoonsportie)
  • energie 570 kcal
  • eiwit 38 g
  • koolhydraten 44 g
  • vet 28 g
    waarvan verzadigd 0 g
Tags
Ook te zien in
Receptkaart 2005 week 38-39

Krieltjes met tartaar, spek en paddestoelen

terug naar recept

Let op! Je wijkt af van het aantal personen waarvoor dit recept ontwikkeld is. Bereiding, video, kook- en oventijden en keukenspullen kunnen hierdoor ook afwijken. Lees de tips

Kriel­tjes met tar­taar, spek en pad­de­stoe­len

1
1
  • 500 g spruitjes
  • 250 g gerookte spekblokjes
  • 250 g champignons

Spruitjes schoonmaken en in 8 min. beetgaar koken. In koekenpan spekblokjes uitbakken. Champignons schoonmaken en in plakjes snijden.

2
2
  • 50 g boter

Spek uit pan nemen, helft van boter verhitten en champignons en krieltjes 8 min. al omscheppend bakken.

3
3

Tartaartjes bestrooien met peper en zout en in 7 min. gaar bakken. Spek door krieltjes scheppen. Krieltjes met spruitjes en tartaar serveren.

Je hebt een sterk verouderde versie van Internet Explorer, daarom kun je het Allerhande gedeelte van deze site niet zien.