Ita­li­aan­se mos­se­len

Zo'n geurige pan mosselen is zó gemaakt en je kunt er alle kanten mee op.

(158)waardeer
Hoe lekker vind jij dit recept?
italiaans hoofdgerecht Zo'n geurige pan mosselen is zó gemaakt en je kunt er alle kanten mee op. 4 personen
3 158

Ingrediënten

4 personen

Let op! Je wijkt af van het aantal personen waarvoor dit recept ontwikkeld is. Bereiding, video, kook- en oventijden en keukenspullen kunnen hierdoor ook afwijken. Lees de tips

Bereiden

stap voor stap koken

Let op! Je wijkt af van het aantal personen waarvoor dit recept ontwikkeld is. Bereiding, video, kook- en oventijden en keukenspullen kunnen hierdoor ook afwijken. Lees de tips

  1. Spoel de mosselen onder koud stromend water af. Tik de geopende mosselen met bolle kant tegen de aanrecht. Blijft de mossel open, gooi dan weg. Voeg de tomaten, wijn en mosselen toe en breng afgedekt snel aan de kook. Kook de mosselen 7 min. totdat alle schelpen openstaan.
  2. Snijd de knoflook fijn. Verhit in een grote pan of mosselpan de olie. Fruit de knoflook en de roerbakmix 5 min. aan. Verwijder de dichte mosselen. Snijd het basilicum fijn. Schep de mosselen en de groenten in diepe borden en bestrooi met het basilicum. Serveer met stokbrood.

combinatietip:

Lekker met knoflookmayonaise (aioli).

video

Mos­se­len ma­ken

Kookles - 04:50 min.
Voedingswaarden (per eenpersoonsportie)
  • energie 705 kcal
  • eiwit 62 g
  • koolhydraten 68 g
  • vet 18 g
    waarvan verzadigd 4 g
  • natrium 1.735 mg
  • vezels 6 g
Tags
Ook te zien in
Receptkaart 2005 week 38-39

Italiaanse mosselen

terug naar recept

Let op! Je wijkt af van het aantal personen waarvoor dit recept ontwikkeld is. Bereiding, video, kook- en oventijden en keukenspullen kunnen hierdoor ook afwijken. Lees de tips

Ita­li­aan­se mos­se­len

1
1
  • 4 kg mosselen

Spoel de mosselen onder koud stromend water af. Tik de geopende mosselen met bolle kant tegen de aanrecht. Blijft de mossel open, gooi dan weg.

2
2
  • 400 g tomatenblokjes
  • 100 ml rode wijn

Voeg de tomaten, wijn en mosselen toe en breng afgedekt snel aan de kook. Kook de mosselen 7 min. totdat alle schelpen openstaan.

3
3
  • 2 tenen knoflook
  • 3 el olijfolie
  • 400 g Italiaanse roerbakmix

Snijd de knoflook fijn. Verhit in een grote pan of mosselpan de olie. Fruit de knoflook en de roerbakmix 5 min. aan.

Knoflook snijden

Instructievideo

00:57 min.

4
4
  • 15 g verse basilicum

Verwijder de dichte mosselen. Snijd het basilicum fijn.

5
5
  • 1 bruin stokbrood

Schep de mosselen en de groenten in diepe borden en bestrooi met het basilicum. Serveer met stokbrood.

combinatietip:

Lekker met knoflookmayonaise (aioli).

Je hebt een sterk verouderde versie van Internet Explorer, daarom kun je het Allerhande gedeelte van deze site niet zien.