Zoe­te ui­entaart met ge­le ui

  • bijgerecht
  • 8 personen
  • 225 kcal voedingswaarden
    • 30 min. bereiden
    • 35 min. wachten
(20)waardeer
Hoe lekker vind jij dit recept?
bijgerecht 8 personen
3 20

Ingrediënten

Keukenspullen
  • plasticfolie
  • lage taartvorm (doorsnede 22 cm), ingevet

Bereiden

Let op! Je wijkt af van het aantal personen waarvoor dit recept ontwikkeld is. Bereiding, video, kook- en oventijden en keukenspullen kunnen hierdoor ook afwijken. Lees de tips

  1. Bloem boven mengkom zeven. Koriander en 1/2 tl zout toevoegen. Met vingertoppen 75 g boter door bloem kneden, tot kruimelig deeg ontstaat. Eierdooier en evt. 1 el water toevoegen en alles kneden tot stevige deegbal ontstaat. Bal in folie verpakken en 30 min. in koelkast laten rusten.
  2. Oven voorverwarmen op 200 °C. Elke ui in 6 ringen snijden. Gemberwortel fijnraspen. In koekenpan rest van boter smelten en uiringen 5 min. fruiten. Gemberwortel en jam toevoegen en geheel nog 5 min. zachtjes bakken. Uiringen met vocht over bodem van vorm verdelen. Deeg uitrollen tot ronde lap van 24 cm doorsnede. Deeg over uien leggen, rand aandrukken. In midden van oven taart in 30-35 min. bruinbakken. Taart iets laten afkoelen, met mes van vorm lossnijden. Platte schaal op vorm leggen, samen keren en taart op schaal laten glijden. Lekker met rucolasalade en walnoten.
Voedingswaarden (per eenpersoonsportie)
  • energie 225 kcal
  • eiwit 3 g
  • koolhydraten 24 g
  • vet 13 g
Tags
Ook te zien in

Je hebt een sterk verouderde versie van Internet Explorer, daarom kun je het Allerhande gedeelte van deze site niet zien.