Tui­n­erw­ten­soep met cock­tail­gar­na­len en dil­le

(52)waardeer
Hoe lekker vind jij dit recept?
voorgerecht 4 personen
3 52

Ingrediënten

Keukenspullen
  • staafmixer of keukenmachine

Bereiden

Let op! Je wijkt af van het aantal personen waarvoor dit recept ontwikkeld is. Bereiding, video, kook- en oventijden en keukenspullen kunnen hierdoor ook afwijken. Lees de tips

In soeppan sjalot in boter goudbruin fruiten. Slagroom erdoor roeren en 1 min. laten borrelen. Wijn en visbouillon erbij schenken en geheel aan de kook brengen. Soepbasis 3 min. doorkoken. Tuinerwten (handvol bewaren) aan soep toevoegen en 3 min. meekoken. Soep met staafmixer of in keukenmachine pureren, op smaak brengen met (zout en) peper. Cocktailgarnalen goed droogdeppen. Cocktailgarnalen en achtergehouden tuinerwten 1 min. in soep meewarmen. Soep over vier diepe borden verdelen en met dille bestrooien.

Tip:

Diepvriesvis is het lekkerst als hij voor gebruik volledig ontdooid is, en daarna ontdaan wordt van alle overtollige vocht; inpakken in keukenpapier en goed droogdeppen.

Voedingswaarden (per eenpersoonsportie)
  • energie 350 kcal
  • eiwit 15 g
  • koolhydraten 14 g
  • vet 25 g
Tags
Ook te zien in

Je hebt een sterk verouderde versie van Internet Explorer, daarom kun je het Allerhande gedeelte van deze site niet zien.