Ge­gril­de zee­wolf met tuin­bo­nen­pu­ree en munt

(9)waardeer
Hoe lekker vind jij dit recept?
hoofdgerecht 4 personen
3 9

Ingrediënten

Keukenspullen
  • grillpan
  • staafmixer of keukenmachine

Bereiden

Let op! Je wijkt af van het aantal personen waarvoor dit recept ontwikkeld is. Bereiding, video, kook- en oventijden en keukenspullen kunnen hierdoor ook afwijken. Lees de tips

Grijs velletje van tuinbonen verwijderen. Krielaardappels in 20 min. gaarkoken. Sjalot met witte wijn omscheppen. Romaatjes met 1 el olie en zout en peper naar smaak met sjalot mengen. Muntblaadjes van takjes afplukken. Tuinbonen 2 min. koken, in vergiet laten uitlekken en met staafmixer of in keukenmachine met munt en 1 el olie tot grove puree malen. Met citroensap, zout en peper op smaak brengen. Grillpan verhitten. Vis droogdeppen, met olie insmeren en met zout en peper bestrooien. Zeewolf in ca. 5-7 min. goudbruin grillen, halverwege keren. Tuinbonenpuree over vier warme borden verdelen, zeewolf erbovenop leggen en tomaatjes met dressing eromheen scheppen. Krielaardappels met boter omscheppen en in aparte schaal opdienen.

Voedingswaarden (per eenpersoonsportie)
  • energie 460 kcal
  • eiwit 48 g
  • koolhydraten 30 g
  • vet 17 g
Tags
Ook te zien in

Je hebt een sterk verouderde versie van Internet Explorer, daarom kun je het Allerhande gedeelte van deze site niet zien.