Wor­tel­ca­ke­jes

Met sinaasappelglazuur en pecannoten. Net uit de oven het allerlekkerst.

  • nagerecht
  • 12 stuks
  • 355 kcal voedingswaarden
    • 25 min. bereiden
    • 20 min. wachten
(79)waardeer
Hoe lekker vind jij dit recept?
nagerecht Met sinaasappelglazuur en pecannoten. Net uit de oven het allerlekkerst. 12 stuks
3 79

Ingrediënten

Keukenspullen
  • magnetron
  • blender of keukenmachine
  • 12 papieren cakevormpjes
  • muffinvorm met 12 holtes

Bereiden

stap voor stap koken

Let op! Je wijkt af van het aantal stuks waarvoor dit recept ontwikkeld is. Bereiding, video, kook- en oventijden en keukenspullen kunnen hierdoor ook afwijken. Lees de tips

  1. Verwarm de oven voor op 200°C. Rooster in een droge koekenpan kort de pecannoten. Laat de honing in de magnetron in enkele sec. smelten.
  2. Meng de boter, de honing, de gemalen koriander en het zout in de keukenmachine. Voeg een voor een de eieren toe. Meng het meel met het bakpoeder en voeg in gedeelten toe aan het mengsel in de keukenmachine. Laat draaien tot het een glad mengsel is geworden. Houd 12 pecannoten apart, voor elk cakeje 1. Spatel de wortel en de rest van de pecannoten door het mengsel en mix kort, of schep goed om. Beleg de muffinvorm met de papieren cakebakjes. Verdeel het mengsel over de muffinvormpjes en laat de wortelcakejes in de oven in ca. 20 min. gaar worden.
  3. Neem de cakejes uit de oven en uit de muffinvorm. Laat de cakejes op een rooster afkoelen. Snijd eventueel de bolle bovenkant van de cakejes en druk op elk cakeje een pecannoot. Meng in een kom de poedersuiker en kurkuma. Maak een kuiltje en schenk daar het citroensap en de limonadesiroop in. Meng tot er een gladde massa ontstaat. Verdeel het sinaasappelglazuur over de wortelcakejes. Indien het glazuur te dik is, kan je wat extra druppels vocht toevoegen.
Voedingswaarden (per stuk)
  • energie 355 kcal
  • eiwit 5 g
  • koolhydraten 45 g
  • vet 18 g
    waarvan verzadigd 0 g
Tags
Ook te zien in

Wortelcakejes

terug naar recept

Let op! Je wijkt af van het aantal stuks waarvoor dit recept ontwikkeld is. Bereiding, video, kook- en oventijden en keukenspullen kunnen hierdoor ook afwijken. Lees de tips

Wor­tel­ca­ke­jes

1
1

Verwarm de oven voor op 200°C.

2
2
  • 100 g pecannoten
  • 100 g vloeibare honing

Rooster in een droge koekenpan kort de pecannoten. Laat de honing in de magnetron in enkele sec. smelten.

3
3
  • 150 g zachte boter
  • 1 tl gemalen koriander (ketoembar)
  • 1 mespunt zout
  • 3 eieren

Meng de boter, de honing, de gemalen koriander en het zout in de keukenmachine. Voeg een voor een de eieren toe.

4
4
  • 200 g zelfrijzend bakmeel
  • 1 mespunt bakpoeder

Meng het meel met het bakpoeder en voeg in gedeelten toe aan het mengsel in de keukenmachine. Laat draaien tot het een glad mengsel is geworden.

5
5
  • 150 g wortels

Houd 12 pecannoten apart, voor elke cakeje 1. Spatel de wortel en de rest van de pecannoten door het mengsel en mix kort, of schep goed om.

6
6

Beleg de muffinvorm met de papieren cakebakjes. Verdeel het mengsel over de muffinvormpjes en laat de wortelcakejes in de oven in ca. 20 min. gaar worden.

7
7

Neem de cakejes uit de oven en uit de muffinvorm. Laat de cakejes op een rooster afkoelen.

8
8

Snijd eventueel de bolle bovenkant van de cakejes en druk op elk cakeje een pecannoot.

9
9
  • 250 g poedersuiker
  • 2 tl kurkuma
  • 1 tl citroensap
  • 7 el sinaasappellimonadesiroop

Meng in een kom de poedersuiker en kurkuma. Maak een kuiltje en schenk daar het citroensap en de limonadesiroop in. Meng tot er een gladde massa ontstaat.

10
10

Verdeel het sinaasappelglazuur over de wortelcakejes. Indien het glazuur te dik is, kan je wat extra druppels vocht toevoegen.

Je hebt een sterk verouderde versie van Internet Explorer, daarom kun je het Allerhande gedeelte van deze site niet zien.