Groen­te­taart met kaas­saus

Serveer de knapperige vegataart en de romige saus apart.

(103)waardeer
Hoe lekker vind jij dit recept?
hollands hoofdgerecht Serveer de knapperige vegataart en de romige saus apart. 4 personen
3 103

Ingrediënten

4 personen

Let op! Je wijkt af van het aantal personen waarvoor dit recept ontwikkeld is. Bereiding, video, kook- en oventijden en keukenspullen kunnen hierdoor ook afwijken. Lees de tips

Keukenspullen
  • bakpapier
  • bakplaat

Bereiden

stap voor stap koken

Let op! Je wijkt af van het aantal personen waarvoor dit recept ontwikkeld is. Bereiding, video, kook- en oventijden en keukenspullen kunnen hierdoor ook afwijken. Lees de tips

  1. Verwarm de oven voor op 200 ºC. Verdeel de broccoli in roosjes en halveer de sperziebonen. Kook de broccoli en bonen beethaar. Laat uitlekken in een vergiet. Snijd intussen de paprika in blokjes en de champignons in plakjes. Verhit de olie in een wok, bak de paprika en champignons 4 min. al omscheppend. Voeg de broccoli en sperziebonen toe en bak 2 min. mee. Breng op smaak met peper en eventueel zout.
  2. Leg de deegplakjes op elkaar, rol uit tot een lap van 40 x 30 cm. Leg het deeg op de met bakpapier beklede bakplaat. Verdeel de groenten over de helft van het deeg, laat de randen vrij. Vouw het deeg over de groenten heen en druk de naad goed dicht. Bestrijk de deeg met de rest van de olie. Schuid de bakplaat iets onder het midden van de oven en bak de taart in 25-30 min. goudbruin en gaar,
  3. Verwarm de melk op een laag vuur. Laat de kaas erin smeleten. Breng op smaak met peper. Snijd de groentetaart in brede plakken en serveer met de kaassaus.
Voedingswaarden (per eenpersoonsportie)
  • energie 720 kcal
  • eiwit 30 g
  • koolhydraten 59 g
  • vet 40 g
    waarvan verzadigd 0 g
Tags
Ook te zien in

Groentetaart met kaassaus

terug naar recept

Let op! Je wijkt af van het aantal personen waarvoor dit recept ontwikkeld is. Bereiding, video, kook- en oventijden en keukenspullen kunnen hierdoor ook afwijken. Lees de tips

Groen­te­taart met kaas­saus

1
1

Verwarm de oven voor op 200 ºC.

2
2
  • 250 g broccoli
  • 200 g sperziebonen
  • 1 rode paprika
  • 250 g champignons

Verdeel de broccoli in roosjes en halveer de sperziebonen. Kook de broccoli en bonen beethaar. Laat uitlekken in een vergiet. Snijd intussen de paprika in blokjes en de champignons in plakjes.

3
3
  • 2 el olijfolie

Verhit de olie in een wok, bak de paprika en champignons 4 min. al omscheppend. Voeg de broccoli en sperziebonen toe en bak 2 min. mee. Breng op smaak met peper en eventueel zout.

4
4
  • 5 plakjes deeg voor hartige taart

Leg de deegplakjes op elkaar, rol uit tot een lap van 40 x 30 cm. Leg het deeg op de met bakpapier beklede bakplaat. Verdeel de groenten over de helft van het deeg, laat de randen vrij. Vouw het deeg over de groenten heen en druk de naad goed dicht.

5
5
  • 2 el olijfolie

Bestrijk de deeg met de rest van de olie. Schuid de bakplaat iets onder het midden van de oven en bak de taart in 25-30 min. goudbruin en gaar,

6
6
  • 200 ml volle melk
  • 200 g geraspte jonge kaas

Verwarm de melk op een laag vuur. Laat de kaas erin smeleten. Breng op smaak met peper. Snijd de groentetaart in brede plakken en serveer met de kaassaus.

Je hebt een sterk verouderde versie van Internet Explorer, daarom kun je het Allerhande gedeelte van deze site niet zien.