Knap­pe­rig bla­der­deeg ge­vuld met ge­hakt

Onder het knapperige dekseltje zit verrassend gekruid en fris gehakt. Perfect als lunchpakketje.

  • lunch
  • 4 personen
  • 470 kcal voedingswaarden
    • 30 min. bereiden
    • 20 min. oventijd
(96)waardeer
Hoe lekker vind jij dit recept?
lunch Onder het knapperige dekseltje zit verrassend gekruid en fris gehakt. Perfect als lunchpakketje. 4 personen
3 96

Ingrediënten

Keukenspullen
  • bakplaat

Bereiden

stap voor stap koken

Let op! Je wijkt af van het aantal personen waarvoor dit recept ontwikkeld is. Bereiding, video, kook- en oventijden en keukenspullen kunnen hierdoor ook afwijken. Lees de tips

  1. Verwarm de oven voor op 200 ºC. Laat het bladerdeeg ontdooien. Snipper de ui en hak de knoflook fijn.
  2. Bak de ui en de knoflook glazig, voeg het gehakt toe en bak op hoog vuur rul. Boen de citroen schoon en rasp de gele schil. Ris de blaadjes van de tijm. Schep de tijm en de citroen door het gehakt. Leg de bladerdeeg plakjes op een ingevette of met bakpapier beklede bakplaat en bak in het midden van de oven in ca. 10 min. lichtbruin.
  3. Neem de bakplaat uit de oven. Snijd met een puntig mesje in het midden van het bladerdeeg een cirkel uit de bovenkant, zodat een bakje ontstaat. Schep het gehakt mengsel in de ontstane holte om de kussentjes te vullen. Klop het ei los en bestrijk de deegbakjes en de uitgesneden rondjes ermee. Schuif de bakplaat terug in de oven en bak nog ca. 5-10 min. tot het deeg goudbruin en krokant is.

combinatietip:

Lekker met tomaat en veldsla.

video

Bak­ken met bla­der­deeg

Instructievideo - 02:21 min.
Voedingswaarden (per eenpersoonsportie)
  • energie 470 kcal
  • eiwit 23 g
  • koolhydraten 19 g
  • vet 33 g
    waarvan verzadigd 14 g
  • natrium 390 mg
  • vezels 2 g
Tags
Ook te zien in

Knapperig bladerdeeg gevuld met gehakt

terug naar recept

Let op! Je wijkt af van het aantal personen waarvoor dit recept ontwikkeld is. Bereiding, video, kook- en oventijden en keukenspullen kunnen hierdoor ook afwijken. Lees de tips

Knap­pe­rig bla­der­deeg ge­vuld met ge­hakt

1
1
  • 4 plakjes bladerdeeg

Verwarm de oven voor op 200 ºC. Laat het bladerdeeg ontdooien.

Bakken met bladerdeeg

Instructievideo

02:21 min.

2
2
  • 1 ui
  • 1 teen knoflook

Snipper de ui en hak de knoflook fijn.

Ui snipperen

Instructievideo

00:52 min.

3
3
  • 2 el olijfolie
  • 400 g rundergehakt

Bak de ui en de knoflook glazig in de olie. Voeg het gehakt toe en bak op hoog vuur rul.

4
4
  • 1 citroen
  • 8 g verse tijm

Boen de citroen schoon en rasp de gele schil. Ris de blaadjes van de tijm. Schep de tijm en de citroen door het gehakt.

Citrus snijden

Instructievideo

01:15 min.

5
5

Leg de bladerdeeg plakjes op een ingevette of met bakpapier beklede bakplaat en bak in het midden van de oven in ca. 10 min. lichtbruin.

6
6

Neem de de bakplaat uit de oven. Snijd met een puntig mesje in het midden van het bladerdeeg een cirkel uit de bovenkant, zodat een bakje ontstaat.

7
7

Schep het gehaktmengsel in de ontstane holte om de kussentjes te vullen.

8
8
  • 1 ei

Klop het ei los en bestrijk de deegbakjes en de uitgesneden rondjes ermee.

9
9

Schuif de bakplaat terug in de oven en bak nog ca. 5-10 min. tot het deeg goudbruin en krokant is.

combinatietip:

Lekker met tomaat en veldsla.

Je hebt een sterk verouderde versie van Internet Explorer, daarom kun je het Allerhande gedeelte van deze site niet zien.