Ca­ri­bi­sche rijst­scho­tel (jam­ba­laya)

(199)waardeer
Hoe lekker vind jij dit recept?
hoofdgerecht 4 personen
3 199

Ingrediënten

4 personen

Let op! Je wijkt af van het aantal personen waarvoor dit recept ontwikkeld is. Bereiding, video, kook- en oventijden en keukenspullen kunnen hierdoor ook afwijken. Lees de tips

Bereiden

stap voor stap koken

Let op! Je wijkt af van het aantal personen waarvoor dit recept ontwikkeld is. Bereiding, video, kook- en oventijden en keukenspullen kunnen hierdoor ook afwijken. Lees de tips

  1. Ontdooi de scampi volgens de aanwijzingen op de verpakking en pel ze. Snijd de chorizo in blokjes. Verhit de olijfolie in een braadpan en bak de chorizo op laag vuur uit. Schep de chorizo op een bordje. Bak de garnalen in het bakvet van de chorizo al omscheppend 2-3 min., tot ze gaar en roze zijn.
  2. Snipper de ui en snijd de bleekselderij in blokjes. Maak de paprika schoon en snijd in stukjes. Snijd de tomaten in vieren en de peterselie fijn. Snijd het steeltje van de rode peper. Snijd de peper in ringetjes. Gebruik ook de zaadjes van de rode peper. Snijd de ham in grove stukken. Schep naast de chorizo op het bord.
  3. Bak in de rest van het bakvet de ui, bleekselderij, paprika en rode peper 2-3 min. Schep de ham, chorizo, tomaat en rijst erdoor en bak 1-2 min. zachtjes. Schenk de bouillon erbij en kook de rijst afgedekt in 20 min. gaar. Breng op smaak met peper en zout. Schep de helft van de scampi erdoor. Verdeel in grote kommen en verdeel de rest van de scampi en de peterselie erover.
Voedingswaarden (per eenpersoonsportie)
  • energie 660 kcal
  • eiwit 32 g
  • koolhydraten 79 g
  • vet 24 g
    waarvan verzadigd 0 g
Tags
Pittigheid
Ook te zien in

Caribische rijstschotel (jambalaya)

terug naar recept

Let op! Je wijkt af van het aantal personen waarvoor dit recept ontwikkeld is. Bereiding, video, kook- en oventijden en keukenspullen kunnen hierdoor ook afwijken. Lees de tips

Ca­ri­bi­sche rijst­scho­tel (jam­ba­laya)

1
1
  • 500 g scampi's
  • 200 g chorizoworst

Ontdooi de scampi volgens de aanwijzingen op de verpakking en pel ze. Snijd de chorizo in blokjes.

2
2
  • 2 el olijfolie

Verhit de olijfolie in een braadpan en bak de chorizo op laag vuur uit. Schep de chorizo op een bordje.

3
3

Bak de garnalen in het bakvet van de chorizo al omscheppend 2-3 min., tot ze gaar en roze zijn.

4
4
  • 1 grote ui
  • 2 stengels bleekselderij
  • 1 rode paprika
  • 500 g tastytomtrostomaten
  • 2 el platte peterselie

Snipper de ui en snijd de bleekselderij in blokjes. Maak de paprika schoon en snijd in stukjes. Snijd de tomaten in vieren en de peterselie fijn.

5
5
  • 1 rode peper
  • 200 g achterham

Snijd het steeltje van de rode peper. Snijd de peper in ringetjes. Gebruik ook de zaadjes van de rode peper. Snijd de ham in grove stukken.

6
6

Schep naast de chorizo op het bord. Bak in de rest van het bakvet de ui, bleekselderij, paprika en rode peper 2-3 min.

7
7
  • 300 g witte rijst
  • 500 ml kippenbouillon

Schep de ham, chorizo, tomaat en rijst erdoor en bak 1-2 min. zachtjes. Schenk de bouillon erbij en kook de rijst afgedekt in 20 min. gaar.

8
8

Breng op smaak met peper en zout. Schep de helft van de scampi erdoor.

9
9

Verdeel in grote kommen en verdeel de rest van de scampi en de peterselie erover.

Je hebt een sterk verouderde versie van Internet Explorer, daarom kun je het Allerhande gedeelte van deze site niet zien.