Kik­ker­erw­ten met spi­na­zie, to­maat en pis­ta­che­no­ten

Gewoon een goed(gevuld) vegagerecht!

(126)waardeer
Hoe lekker vind jij dit recept?
hoofdgerecht Gewoon een goed(gevuld) vegagerecht! 2 personen
3 126

Ingrediënten

2 personen

Let op! Je wijkt af van het aantal personen waarvoor dit recept ontwikkeld is. Bereiding, video, kook- en oventijden en keukenspullen kunnen hierdoor ook afwijken. Lees de tips

Bereiden

stap voor stap koken

Let op! Je wijkt af van het aantal personen waarvoor dit recept ontwikkeld is. Bereiding, video, kook- en oventijden en keukenspullen kunnen hierdoor ook afwijken. Lees de tips

  1. Verwarm de ovengrill voor. Leg de tomaatjes op de bakplaat en sprenkel de citroenolie eroevr. Schuif de tomaatjes 10 cm. onder de hete grill en rooster ze 3-5 min. tot ze openknappen.
  2. Hak de pistachenootjes grof. Rooster in een droge koekenpan de pistachenootjes goudbruin en laat ze afkoelen op een bord. Snipper de ui grof en snijd de knoflook fijn, Verhit de olie in wok en fruit hierin de ui en knoflook zachtjes voor 2-3 min.
  3. Bak de komijn even mee. Schep de kikkererwten er door en bak 5 min. mee. Voeg de spinazie toe en laat al omscheppend slinken. Breng op smaak met peper en eventueel zout.
  4. Snijd de basilicum grof. Leg de kikkererwten met spinazie in grote kommen en leg de tomaatjes erop. Strooi de basilcum en pistachenoten erover.
Voedingswaarden (per eenpersoonsportie)
  • energie 590 kcal
  • eiwit 20 g
  • koolhydraten 44 g
  • vet 37 g
    waarvan verzadigd 0 g
Tags
Ook te zien in

Kikkererwten met spinazie, tomaat en pistachenoten

terug naar recept

Let op! Je wijkt af van het aantal personen waarvoor dit recept ontwikkeld is. Bereiding, video, kook- en oventijden en keukenspullen kunnen hierdoor ook afwijken. Lees de tips

Kik­ker­erw­ten met spi­na­zie, to­maat en pis­ta­che­no­ten

1
1

Verwarm de ovengrill voor.

2
2
  • 250 g cherrytomaten
  • 1 el olijfolie met citroen-aroma

Leg de tomaatjes op de bakplaat en sprenkel de citroenolie eroevr. Schuif de tomaatjes 10 cm. onder de hete grill en rooster ze 3-5 min. tot ze openknappen.

3
3
  • ½ zakje gepelde pistachenoten
  • 1 grote ui
  • 1 teen knoflook
  • 2 el olijfolie

Hak de pistachenootjes grof. Rooster in een droge koekenpan de pistachenootjes goudbruin en laat ze afkoelen op een bord. Snipper de ui grof en snijd de knoflook fijn, Verhit de olie in wok en fruit hierin de ui en knoflook zachtjes voor 2-3 min.

4
4
  • 1 tl gemalen komijn
  • 400 g kikkererwten
  • 300 g panklare spinazie

Bak de komijn even mee. Schep de kikkererwten er door en bak 5 min. mee. Voeg de spinazie toe en laat al omscheppend slinken. Breng op smaak met peper en eventueel zout.

5
5
  • ½ zakje verse basilicum

Snijd de basilicum grof. Leg de kikkererwten met spinazie in grote kommen en leg de tomaatjes erop. Strooi de basilcum en pistachenoten erover.

Je hebt een sterk verouderde versie van Internet Explorer, daarom kun je het Allerhande gedeelte van deze site niet zien.