Ro­mi­ge bloem­kool­soep met cham­pig­non­laag­je

(121)waardeer
Hoe lekker vind jij dit recept?
voorgerecht 4 personen
3 121

Ingrediënten

Keukenspullen
  • staafmixer of keukenmachine

Bereiden

Let op! Je wijkt af van het aantal personen waarvoor dit recept ontwikkeld is. Bereiding, video, kook- en oventijden en keukenspullen kunnen hierdoor ook afwijken. Lees de tips

Bloemkool schoonmaken en in roosjes verdelen, stronken in stukjes snijden. Bloemkool in 500 ml water in 10 min. gaar koken. Champignons schoonmaken en in kleine stukjes snijden. In koekenpan boter verhitten en champignons ca. 5 min. bakken en vocht laten verdampen. Champignons met zout en peper bestrooien. Met staafmixer of keukenmachine bloemkool in water pureren. Bloemkoolsoep aan de kook brengen en bouillontabletten toevoegen en laten oplossen. Roomkaas door soep roeren en al roerend laten smelten. Bieslook fijnknippen. Soep met zout en peper op smaak brengen. Soep over vier borden/kommen verdelen. Bieslook door champignons scheppen. Champignons over soep verdelen.

Voedingswaarden (per eenpersoonsportie)
  • energie 215 kcal
  • eiwit 11 g
  • koolhydraten 9 g
  • vet 15 g
Tags
Ook te zien in
Receptkaart 2005 week 36-37

Je hebt een sterk verouderde versie van Internet Explorer, daarom kun je het Allerhande gedeelte van deze site niet zien.