Oven­scho­tel met bour­sin en ham

Met deze romige ovenschotel kom je met gemak aan de twee ons groenten per dag.

(283)waardeer
Hoe lekker vind jij dit recept?
hoofdgerecht Met deze romige ovenschotel kom je met gemak aan de twee ons groenten per dag. 4 personen
3 283

Ingrediënten

4 personen

Let op! Je wijkt af van het aantal personen waarvoor dit recept ontwikkeld is. Bereiding, video, kook- en oventijden en keukenspullen kunnen hierdoor ook afwijken. Lees de tips

Keukenspullen
  • ovenschaal (2l)

Bereiden

stap voor stap koken

Let op! Je wijkt af van het aantal personen waarvoor dit recept ontwikkeld is. Bereiding, video, kook- en oventijden en keukenspullen kunnen hierdoor ook afwijken. Lees de tips

  1. Verwarm de oven voor op 225 °C. Laat de gedroogde tomaatjes uitlekken en snijd in reepjes. Maak de tomaat en courgette schoon en snijd in dunne plakjes. Meng de roomkaas met peper naar smaak. Klop de eieren met roomkaas, peper en zout los.
  2. Leg in de ovenschaal de aardappel, courgette en tomaat dakpansgewijs met daartussen ham en reepjes gedroogde tomaat. Schenk het kaasmengsel erover. Laat de schotel in het midden van de oven in ca. 30 min. gaar en goudbruin worden.

combinatietip:

Lekker met een groene salade met balsamicodressing.

Voedingswaarden (per eenpersoonsportie)
  • energie 530 kcal
  • eiwit 24 g
  • koolhydraten 41 g
  • vet 29 g
    waarvan verzadigd 26 g
  • natrium 965 mg
  • vezels 5 g
Tags
Ook te zien in
Receptkaart 2005 week 34-35

Ovenschotel met boursin en ham

terug naar recept

Let op! Je wijkt af van het aantal personen waarvoor dit recept ontwikkeld is. Bereiding, video, kook- en oventijden en keukenspullen kunnen hierdoor ook afwijken. Lees de tips

Oven­scho­tel met bour­sin en ham

1
1

Verwarm de oven voor op 225 °C.

2
2
  • 4 gedroogde tomaten in olie
  • 2 tomaten
  • 400 g courgettes

Laat de gedroogde tomaatjes uitlekken en snijd in reepjes. Maak de tomaat en courgette schoon en snijd in dunne plakjes.

3
3
  • 250 g roomkaas
  • 1 tl 4-seizoenen peperkorrels

Meng de roomkaas met peper naar smaak.

4
4
  • 2 eieren

Klop de eieren met roomkaas, peper en zout los.

5
5
  • 700 g aardappelschijfjes
  • 200 g hamreepjes

Leg in de ovenschaal de aardappel, courgette en tomaat dakpansgewijs met daartussen ham en reepjes gedroogde tomaat.

6
6

Schenk het kaasmengsel erover. Laat de schotel in het midden van de oven in ca. 30 min. gaar en goudbruin worden.

combinatietip:

Lekker met een groene salade met balsamicodressing.

Je hebt een sterk verouderde versie van Internet Explorer, daarom kun je het Allerhande gedeelte van deze site niet zien.