Rib­kar­bo­na­des met sja­lot­ten­saus

(8)waardeer
Hoe lekker vind jij dit recept?
hollands hoofdgerecht 4 personen
3 8

Ingrediënten

Bereiden

Let op! Je wijkt af van het aantal personen waarvoor dit recept ontwikkeld is. Bereiding, video, kook- en oventijden en keukenspullen kunnen hierdoor ook afwijken. Lees de tips

Karbonades met zout en peper inwrijven. In grote koekenpan boter verhitten en karbonades aan beide kanten dichtschroeien. Vuur temperen en karbonades 15 min. bakken, halverwege keren. Sjalotten pellen en in kwarten snijden. Na keren van karbonades sjalotten meebakken. Puree volgens gebruiksaanwijzing bereiden. Snijbonen in 12 min. beetgaar koken. Karbonades na bakken uit pan nemen en warmhouden. In pan op hoog vuur aanbaksels losroeren met 50 ml water. Bouillontablet erboven verkruimelen en room erbij schenken. Saus al roerend aan de kook brengen en beetje laten inkoken. Saus met zout en peper op smaak brengen. Karbonades met sjalottensaus, snijbonen en puree serveren.

Voedingswaarden (per eenpersoonsportie)
  • energie 600 kcal
  • eiwit 35 g
  • koolhydraten 37 g
  • vet 34 g
Tags
Ook te zien in
Receptkaart 2005 week 32-33

Je hebt een sterk verouderde versie van Internet Explorer, daarom kun je het Allerhande gedeelte van deze site niet zien.