Zalm­steaks met zout­vlok­ken

(15)waardeer
Hoe lekker vind jij dit recept?
hoofdgerecht 4 personen
4 15

Ingrediënten

Keukenspullen
  • grillpan

Bereiden

Let op! Je wijkt af van het aantal personen waarvoor dit recept ontwikkeld is. Bereiding, video, kook- en oventijden en keukenspullen kunnen hierdoor ook afwijken. Lees de tips

Aardappels schoonboenen en met vork inprikken. Op keukenpapier in magnetron op vol vermogen (700 watt) in 10-12 min. (afhankelijk van grootte) bijna gaar laten worden. Aardappels in keukenhand doek verpakken en 10 min. laten nagaren. Bospeen schoonmaken en in 10 min. gaarkoken. Bieslook fijnknippen en door zure room roeren. Met zout en peper op smaak brengen. Zalmsteaks met peper bestrooien en met olie besmeren. Grillpan verhitten en zalm in 5 min. vanbuiten bruin en vanbinnen rosé bakken. Op vier borden bospeen en aardappels verdelen. Aardappels open snijden en met roommengsel vullen. Zalm ernaast leggen en ruim met zoutvlokken bestrooien.

Voedingswaarden (per eenpersoonsportie)
  • energie 475 kcal
  • eiwit 20 g
  • koolhydraten 43 g
  • vet 25 g
Tags
Ook te zien in
Receptkaart 2005 week 30-31

Je hebt een sterk verouderde versie van Internet Explorer, daarom kun je het Allerhande gedeelte van deze site niet zien.