Var­kens­haas met ro­mi­ge saus

Het is dan wel een AGV'tje, maar wel een fraaie variant.

(99)waardeer
Hoe lekker vind jij dit recept?
hollands hoofdgerecht Het is dan wel een AGV'tje, maar wel een fraaie variant. 4 personen
3 99

Ingrediënten

Bereiden

stap voor stap koken

Let op! Je wijkt af van het aantal personen waarvoor dit recept ontwikkeld is. Bereiding, video, kook- en oventijden en keukenspullen kunnen hierdoor ook afwijken. Lees de tips

  1. Halveer de varkenshaas en bestrooi met peper en eventueel zout. Verhit de boter in een braadpan en bak de varkenshaas in 5 min. bruin.
  2. Pel en snipper de ui. Neem het vlees uit de pan. Fruit de ui en paprikapoeder in het bakvet. Voeg de finesse toe en breng aan de kook. Leg de varkenshaas in de pan en stoof geheel onafgedekt in 10 min. zachtjes gaar. Keer regelmatig.
  3. Kook de aardappelen in 10 min. gaar. Maak de sperziebonen schoon en kook in 8 min. beetgaar. Snijd de bieslook fijn en roer door de saus. Breng de saus op smaak met peper en eventueel zout.
  4. Serveer de varkenshaas met saus, aardappelen en sperziebonen.
Voedingswaarden (per eenpersoonsportie)
  • energie 535 kcal
  • eiwit 37 g
  • koolhydraten 50 g
  • vet 19 g
    waarvan verzadigd 10 g
  • natrium 135 mg
Tags
Ook te zien in
Receptkaart 2005 week 30-31

Varkenshaas met romige saus

terug naar recept

Let op! Je wijkt af van het aantal personen waarvoor dit recept ontwikkeld is. Bereiding, video, kook- en oventijden en keukenspullen kunnen hierdoor ook afwijken. Lees de tips

Var­kens­haas met ro­mi­ge saus

1
1
  • 500 g varkenshaas
  • 50 g boter

Halveer de varkenshaas en bestrooi met peper en eventueel zout. Verhit de boter in een braadpan en bak de varkenshaas in 5 min. bruin.

2
2
  • 1 ui
  • 1 tl paprikapoeder
  • 150 ml finesse voor koken

Pel en snipper de ui. Neem het vlees uit de pan. Fruit de ui en paprikapoeder in het bakvet. Voeg de finesse toe en breng aan de kook.

3
3

Leg de varkenshaas in de pan en stoof geheel onafgedekt in 10 min. zachtjes gaar. Keer regelmatig.

4
4
  • 800 g aardappelen
  • 750 g sperziebonen
  • 12½ g verse bieslook

Kook de aardappelen in 10 min. gaar. Maak de sperziebonen schoon en kook in 8 min. beetgaar. Snijd de bieslook fijn en roer door de saus.

5
5

Breng de saus op smaak met peper en eventueel zout.

6
6

Serveer de varkenshaas met saus, aardappelen en sperziebonen.

Je hebt een sterk verouderde versie van Internet Explorer, daarom kun je het Allerhande gedeelte van deze site niet zien.