Ge­vul­de kip­fi­let in bla­der­deeg

Zo'n knapperige bladerdeegkorst om de kip is écht een cadeautje op je bord. Ook perfect voor een etentje.

(155)waardeer
Hoe lekker vind jij dit recept?
hoofdgerecht Zo'n knapperige bladerdeegkorst om de kip is écht een cadeautje op je bord. Ook perfect voor een etentje. 4 personen
3 155

Ingrediënten

4 personen

Let op! Je wijkt af van het aantal personen waarvoor dit recept ontwikkeld is. Bereiding, video, kook- en oventijden en keukenspullen kunnen hierdoor ook afwijken. Lees de tips

Keukenspullen
  • bakplaat, ingevet

Bereiden

stap voor stap koken

Let op! Je wijkt af van het aantal personen waarvoor dit recept ontwikkeld is. Bereiding, video, kook- en oventijden en keukenspullen kunnen hierdoor ook afwijken. Lees de tips

  1. Laat het deeg ontdooien. Verwarm de oven voor op 200 ºC. Kook in 8 min. 2/3 van de eieren hard, spoel af onder koud water.
  2. Snijd de kipfilets aan een kant diep in, zodat er een holte ontstaat. Vul de holte met roomkaas en bestrooi de kipfilet met peper en zout. Rol de plakjes deeg iets uit en leg de kipfilets in het midden ervan.
  3. Klop het overgebleven ei los en bestrijk de deegranden met een gedeelte hiervan. Vouw het deeg rondom dicht en druk de naden goed dicht. Vet de bakplaat in. Leg de pakketjes met de naad naar beneden op de bakplaat en bestrijk met de rest van het losgeklopte ei. Bak in het midden van de oven in 20-25 min. goudbruin en gaar.
  4. Snijd de gekookte eieren grof en schep door de slasaus. Breng op smaak met peper en zout. Scheur de kropsla in grove stukken. Snijd de tomaat in grove stukken. Meng in een slakom de sla, tomaat en slasaus voorzichtig. Serveer de sla apart bij de kippakketjes.
video

Bak­ken met bla­der­deeg

Instructievideo - 02:21 min.
Voedingswaarden (per eenpersoonsportie)
  • energie 530 kcal
  • eiwit 40 g
  • koolhydraten 20 g
  • vet 32 g
    waarvan verzadigd 14 g
  • natrium 695 mg
  • vezels 2 g
Tags
Ook te zien in

Gevulde kipfilet in bladerdeeg

terug naar recept

Let op! Je wijkt af van het aantal personen waarvoor dit recept ontwikkeld is. Bereiding, video, kook- en oventijden en keukenspullen kunnen hierdoor ook afwijken. Lees de tips

Ge­vul­de kip­fi­let in bla­der­deeg

1
1
  • 4 plakjes bladerdeeg

Laat het deeg ontdooien.

Bakken met bladerdeeg

Instructievideo

02:21 min.

2
2

Verwarm de oven voor op 200 ºC.

3
3
  • 2 eieren

Kook in 8 min. de eieren hard, spoel af onder koud water.

Ei koken

Instructievideo

01:51 min.

4
4
  • 4 kipfilet
  • 100 g verse roomkaas met kruiden

Snijd de kipfilets aan een kant diep in, zodat er een holte ontstaat. Vul de holte met roomkaas en bestrooi de kipfilet met peper en zout.

5
5

Rol de plakjes deeg iets uit en leg de kipfilets in het midden ervan.

6
6
  • 1 ei

Klop het overgebleven ei los en bestrijk de deegranden met een gedeelte hiervan. Vouw het deeg rondom dicht en druk de naden goed dicht.

7
7
  • 2 el olijfolie

Vet de bakplaat in. Leg de pakketjes met de naad naar beneden op de bakplaat en bestrijk met de rest van het losgeklopte ei.

8
8

Bak in het midden van de oven in 20-25 min. goudbruin en gaar.

9
9
  • 6 el slasaus

Snijd de gekookte eieren grof en schep door de slasaus. Breng op smaak met peper en zout.

10
10
  • 1 krop sla
  • 2 tomaten

Scheur de kropsla in grove stukken. Snijd de tomaat in grove stukken.

11
11

Meng in een slakom de sla, tomaat en slasaus voorzichtig. Serveer de sla apart bij de kippakketjes.

Je hebt een sterk verouderde versie van Internet Explorer, daarom kun je het Allerhande gedeelte van deze site niet zien.