Spi­na­zietaart

  • hoofdgerecht
  • 4 personen
  • 650 kcal voedingswaarden
    • 15 min. bereiden
    • 30 min. oventijd
(223)waardeer
Hoe lekker vind jij dit recept?
hoofdgerecht 4 personen
3 223

Ingrediënten

Keukenspullen
  • bakplaat (30 x 35 cm), ingevet

Bereiden

stap voor stap koken

Let op! Je wijkt af van het aantal personen waarvoor dit recept ontwikkeld is. Bereiding, video, kook- en oventijden en keukenspullen kunnen hierdoor ook afwijken. Lees de tips

  1. Laat het deeg ontdooien. Verwarm de oven voor op 200 ºC. Vet de bakplaat in en leg de deegplakjes erop. Druk de naden goed dicht.Vouw de randen twee keer terug zodat er een opstaand randje ontstaat.
  2. Laat de spinazie ontdooien en uit laten lekken. Druk met een lepel zoveel mogelijk vocht eruit. Verdeel de spinazie over de deegbodem. Leg de ham op de spinazie en verkruimel de kaas erboven. Klop de eieren los met room. Breng op smaak met peper en zout en schenk over de taart.
  3. Schuif de bakplaat net onder het midden van de oven en bak de taart in 25-30 min. goudbruin en gaar. Serveer warm of op kamertemperatuur.

Tip:

prijs per persoon 1.40 (in augustus 2005)

Voedingswaarden (per eenpersoonsportie)
  • energie 650 kcal
  • eiwit 32 g
  • koolhydraten 56 g
  • vet 33 g
    waarvan verzadigd 0 g
Tags
Ook te zien in

Spinazietaart

terug naar recept

Let op! Je wijkt af van het aantal personen waarvoor dit recept ontwikkeld is. Bereiding, video, kook- en oventijden en keukenspullen kunnen hierdoor ook afwijken. Lees de tips

Spi­na­zietaart

1
1
  • 225 g deeg voor hartige taart

Laat het deeg ontdooien.

2
2

Verwarm de oven voor op 200 ºC.

3
3

Vet de bakplaat in en leg de deegplakjes erop. Druk de naden goed dicht. Vouw de randen twee keer terug zodat er een opstaand randje ontstaat.

4
4
  • 900 g bladspinazie

Laat de spinazie ontdooien en laat uitlekken. Druk met een lepel zoveel mogelijk vocht eruit. Verdeel de spinazie over de deegbodem.

5
5
  • 100 g rauwe ham
  • 100 g blauwaderkaas
  • 3 eieren
  • 100 ml slagroom

Leg de ham op de spinazie en verkruimel de kaas erboven. Klop de eieren los met de room. Breng op smaak met peper en zout en schenk over de taart.

6
6

Schuif de bakplaat net onder het midden van de oven en bak de taart in 25-30 min. goudbruin en gaar. Serveer warm of op kamertemperatuur.

Je hebt een sterk verouderde versie van Internet Explorer, daarom kun je het Allerhande gedeelte van deze site niet zien.