Kalfs­oes­ter met kro­kan­te sja­lot­ten­korst

(89)waardeer
Hoe lekker vind jij dit recept?
frans hoofdgerecht 4 personen
4 89

Ingrediënten

4 personen

Let op! Je wijkt af van het aantal personen waarvoor dit recept ontwikkeld is. Bereiding, video, kook- en oventijden en keukenspullen kunnen hierdoor ook afwijken. Lees de tips

Keukenspullen
  • lage ovenschaal

Bereiden

stap voor stap koken

Let op! Je wijkt af van het aantal personen waarvoor dit recept ontwikkeld is. Bereiding, video, kook- en oventijden en keukenspullen kunnen hierdoor ook afwijken. Lees de tips

  1. Verkruimel het brood. Verhit de helft van de olie in een koekenpan en rooster het broodkruim goudbruin. Laat op keukenpapier afkoelen. Halveer de sjalotten en snijd in dunne plakken. Smelt in een steelpan de helft van de boter en fruit de sjalot kort. Voeg de wijn en tijm toe en breng op smaak met peper en zout. Stoof het mengsel afgedekt 20-25 min.
  2. Verwarm de oven voor op 200 °C. Wrijf het vlees met peper en zout in. Verhit de rest van de olie in een koekenpan en bak het vlees 2 min. per kant. Snijd de peterselie fijn. Pers de knoflook boven een kom en meng met de kruim en peterselie.
  3. Vet de ovenschaal in en leg de kalfsoesters in de ovenschaal. Verdeel de sjalot- en vervolgens het kruimmengsel erover. Verwarm het vlees in de oven nog ca. 5 min. door.
  4. Smelt ondertussen de rest van de boter in een grote pan of wok en laat de spinazie al omscheppend slinken. Breng op smaak met peper en zout. Laat de spinazie in een zeef uitlekken en druk het vocht eruit. Verdeel de spinazie over warme borden. Leg de kalfsoester erop.
Voedingswaarden (per eenpersoonsportie)
  • energie 325 kcal
  • eiwit 26 g
  • koolhydraten 13 g
  • vet 16 g
    waarvan verzadigd 0 g
Tags
Ook te zien in

Kalfsoester met krokante sjalottenkorst

terug naar recept

Let op! Je wijkt af van het aantal personen waarvoor dit recept ontwikkeld is. Bereiding, video, kook- en oventijden en keukenspullen kunnen hierdoor ook afwijken. Lees de tips

Kalfs­oes­ter met kro­kan­te sja­lot­ten­korst

1
1
  • 2 sneetjes oud witbrood
  • 1 el olijfolie

Verkruimel het brood. Verhit de olie in een koekenpan en rooster het broodkruim goudbruin. Laat op keukenpapier afkoelen.

2
2
  • 8 sjalotten
  • 1 el boter

Halveer de sjalotten en snijd in dunne plakken. Smelt in een steelpan de boter en fruit de sjalot kort.

3
3
  • 100 ml witte wijn
  • 1 el gedroogde tijm

Voeg de wijn en tijm toe en breng op smaak met peper en zout. Stoof het mengsel afgedekt 20-25 min.

4
4

Verwarm de oven voor op 200 °C.

5
5
  • 4 kalfsoesters
  • 1 el olijfolie

Wrijf het vlees met peper en zout in. Verhit de olie in een koekenpan en bak het vlees 2 min. per kant.

6
6
  • 15 g verse peterselie
  • 1 teen knoflook

Snijd de peterselie fijn. Pers de knoflook boven een kom en meng met de kruim en peterselie.

7
7
  • 2 el olijfolie

Vet de ovenschaal in en leg de kalfsoesters in de ovenschaal. Verdeel de sjalot- en vervolgens het kruimmengsel erover.

8
8

Verwarm het vlees in de oven nog ca. 5 min. door.

9
9
  • 1 el boter
  • 300 g spinazie

Smelt ondertussen de boter in een grote pan of wok en laat de spinazie al omscheppend slinken. Breng op smaak met peper en zout.

10
10

Laat de spinazie in een zeef uitlekken en druk het vocht eruit. Verdeel de spinazie over warme borden. Leg de kalfsoester erop.

Je hebt een sterk verouderde versie van Internet Explorer, daarom kun je het Allerhande gedeelte van deze site niet zien.