Kip met een saus van wit­te-wijn­azijn

(13)waardeer
Hoe lekker vind jij dit recept?
frans hoofdgerecht 4 personen
3 13

Ingrediënten

Keukenspullen
  • aluminiumfolie

Bereiden

Let op! Je wijkt af van het aantal personen waarvoor dit recept ontwikkeld is. Bereiding, video, kook- en oventijden en keukenspullen kunnen hierdoor ook afwijken. Lees de tips

Kippenbouten met zout bestrooien. Olie en 2 el boter verhitten in braadpan. Kip hierin aanbraden. Helft van azijn erbij schenken en deksel op pan leggen. Kippenbouten op laag vuur in 25-30 min. gaar laten worden. Let op: keuken goed ventileren, want azijndamp heeft een branderig effect op keel en ogen! Kip uit pan nemen en onder aluminiumfolie warm houden. Rest van azijn met wijn in pan schenken. Geheel aan de kook brengen en met houten lepel aanbaksels losroeren. Met vork bloem door rest van boter prakken (koks noemen dit mengsel 'beurre manié'). Mengsel in pan scheppen en blijven roeren tot saus glad en lichtgebonden is. Kippenbouten in pan terugleggen en nog even meewarmen.

Voedingswaarden (per eenpersoonsportie)
  • energie 405 kcal
  • eiwit 29 g
  • koolhydraten 3 g
  • vet 29 g
Tags
Ook te zien in

Je hebt een sterk verouderde versie van Internet Explorer, daarom kun je het Allerhande gedeelte van deze site niet zien.