Zelf­ge­maak­te fri­tes

(18)waardeer
Hoe lekker vind jij dit recept?
bijgerecht 4 personen
4 18

Ingrediënten

4 personen

Let op! Je wijkt af van het aantal personen waarvoor dit recept ontwikkeld is. Bereiding, video, kook- en oventijden en keukenspullen kunnen hierdoor ook afwijken. Lees de tips

Keukenspullen
  • frituurpan of ruime pan

Bereiden

stap voor stap koken

Let op! Je wijkt af van het aantal personen waarvoor dit recept ontwikkeld is. Bereiding, video, kook- en oventijden en keukenspullen kunnen hierdoor ook afwijken. Lees de tips

  1. Verwarm in een frituurpan (of friteuse) olie tot 150 ºC. Boen de aardappels schoon en snijd in de lengte in grove stukken, zodat grote, dikke frites ontstaan. Spoel de frites in ruim water enkele malen om zoveel mogelijk zetmeel kwijt te raken (daar worden ze lekker knapperig van). Goed droogdeppen.
  2. Bekleed een vergiet met een dubbele laag keukenpapier. Frites in kleine porties 5-6 min. voorbakken, zodat ze gaar worden maar nog niet kleuren. Laat de frites goed uitlekken in het vergiet. Verhit de olie tot 175 ºC. Frituur de frites in kleine porties ca. 3 min tot ze goudbruin en krokant zijn. Frites met schuimspaan in warme schaal scheppen, met zeezout bestrooien en een paar keer omschudden. Direct serveren.
Voedingswaarden (per eenpersoonsportie)
  • energie 370 kcal
  • eiwit 4 g
  • koolhydraten 40 g
  • vet 21 g
    waarvan verzadigd 0 g
Tags
Ook te zien in

Zelfgemaakte frites

terug naar recept

Let op! Je wijkt af van het aantal personen waarvoor dit recept ontwikkeld is. Bereiding, video, kook- en oventijden en keukenspullen kunnen hierdoor ook afwijken. Lees de tips

Zelf­ge­maak­te fri­tes

1
1
  • 1 liter arachideolie

Verwarm in een frituurpan (of friteuse) olie tot 150 ºC.

2
2
  • 1 kg vastkokende aardappel

Boen de aardappels schoon en snijd in de lengte in grove stukken, zodat grote, dikke frites ontstaan.

3
3

Spoel de frites in ruim water enkele malen om zoveel mogelijk zetmeel kwijt te raken (daar worden ze lekker knapperig van). Goed droogdeppen.

4
4

Bekleed een vergiet met een dubbele laag keukenpapier. Frites in kleine porties 5-6 min. voorbakken, zodat ze gaar worden maar nog niet kleuren.

5
5

Laat de frites goed uitlekken in het vergiet. Verhit de olie tot 175 ºC. Frituur de frites in kleine porties ca. 3 min tot ze goudbruin en krokant zijn.

6
6
  • 1 mespunt zeezout

Frites met schuimspaan in warme schaal scheppen, met zeezout bestrooien en een paar keer omschudden. Direct serveren.

Je hebt een sterk verouderde versie van Internet Explorer, daarom kun je het Allerhande gedeelte van deze site niet zien.