Lams­ko­te­le­tjes met pit­ti­ge abri­ko­zen­com­po­te

(7)waardeer
Hoe lekker vind jij dit recept?
mediterraan hoofdgerecht 4 personen
3 7

Ingrediënten

Bereiden

Let op! Je wijkt af van het aantal personen waarvoor dit recept ontwikkeld is. Bereiding, video, kook- en oventijden en keukenspullen kunnen hierdoor ook afwijken. Lees de tips

Citroen schoonboenen en 1 el van schil eraf raspen. Vrucht uitpersen. In pan met dikke bodem 3 el olie verhitten. Ui 3-4 min. zachtjes bakken. Helft van knoflook met citroensap en -rasp, kaneel, 1 tl paprikapoeder en zout en peper naar smaak door ui scheppen. Scheutje water toevoegen. Abrikozen erdoor scheppen en geheel op laag vuur 10 min. verwarmen, tot abrikozen zacht zijn maar niet uit elkaar vallen. Koriander in dunne reepjes snijden en door abrikozenmengsel scheppen. Compote laten afkoelen tot lauwwarm. Lamskoteletjes met rest van knoflook, 1 tl paprika-poeder, zout en peper inwrijven. Vlees met rest van olie bestrijken en in hete grillpan of droge koekenpan in 5 min. rosé bakken. Op vier warme borden elk 3 lamskarbonaadjes leggen en abrikozencompote ernaast scheppen. Lekker met couscous en rucolasalade.

Tip:

In plaats van verse abrikozen kunnen ook gedroogde abrikozen gebruikt worden.

Voedingswaarden (per eenpersoonsportie)
  • energie 615 kcal
  • eiwit 30 g
  • koolhydraten 10 g
  • vet 51 g
Tags
Ook te zien in

Je hebt een sterk verouderde versie van Internet Explorer, daarom kun je het Allerhande gedeelte van deze site niet zien.