Nec­ta­ri­ne­taartjes

  • nagerecht
  • 4 personen
  • 450 kcal voedingswaarden
    • 15 min. bereiden
    • 15 min. wachten
(21)waardeer
Hoe lekker vind jij dit recept?
nagerecht 4 personen
3 21

Ingrediënten

Keukenspullen
  • bakplaat, ingevet

Bereiden

Let op! Je wijkt af van het aantal personen waarvoor dit recept ontwikkeld is. Bereiding, video, kook- en oventijden en keukenspullen kunnen hierdoor ook afwijken. Lees de tips

Bladerdeeg uitgespreid op werkvlak in 10 min. laten ontdooien. Oven voorverwarmen op 200 °C. Sinaasappel schoonboenen en 1 el oranje schil eraf raspen. Sinaasappel uitpersen. In kom amandelspijs met vork losmaken en 2 el sinaasappelsap, sinaasappelrasp en crème fraîche erdoor mengen. Nectarines wassen, droogdeppen, halveren en pit verwijderen. Elke nectarinehelft in 4 partjes snijden. Elk plakje bladerdeeg met deegroller beetje uitrollen, tot rechthoekige vorm. Spijsmengsel erover uitstrijken, 1 cm van rand vrijlaten. Op elk plakje bladerdeeg 8 partjes nectarine dakpansgewijs neerleggen. Amandelen en suiker erover strooien. In oven taartjes in 15-20 min. goudbruin en gaar bakken. Op vier bordjes leggen en lauwwarm of koud serveren.

Tip:

Deze taartjes zijn ook heerlijk met partjes perzik of abrikoos. Reken op 1 perzik of 2 abrikozen per taartje.

video

Aman­del­spijs ma­ken

Instructievideo - 01:03 min.
Voedingswaarden (per eenpersoonsportie)
  • energie 450 kcal
  • eiwit 8 g
  • koolhydraten 34 g
  • vet 31 g
    waarvan verzadigd 0 g
Tags
Ook te zien in

Je hebt een sterk verouderde versie van Internet Explorer, daarom kun je het Allerhande gedeelte van deze site niet zien.