In ro­sé ge­stoof­de per­zi­ken met mas­car­po­ne

(24)waardeer
Hoe lekker vind jij dit recept?
nagerecht 4 personen
3 24

Ingrediënten

Bereiden

Let op! Je wijkt af van het aantal personen waarvoor dit recept ontwikkeld is. Bereiding, video, kook- en oventijden en keukenspullen kunnen hierdoor ook afwijken. Lees de tips

  1. In kleine pan met dikke bodem rosé aan de kook brengen. Suiker al roerend hierin oplossen. Perziken voorzichtig wassen, in pan leggen en afgedekt in 10 min. zachtjes gaarstoven. Af en toe omdraaien. Perziken uit pan nemen en in zeef laten uitlekken en afkoelen. Stoofvocht in 10-15 min. tot helft laten inkoken tot het stroperig wordt (niet op te hoog vuur, de suikerstroop mag niet verkleven). Siroop laten afkoelen.
  2. Perziken op vier borden leggen en mascarpone ernaast scheppen. Ingekookte rosésiroop over mascarpone schenken.

Tip:

Vervang de perziken eventueel door abrikozen. Reken op 3 abrikozen per persoon en laat ze 5-8 minuten koken.

Voedingswaarden (per eenpersoonsportie)
  • energie 465 kcal
  • eiwit 4 g
  • koolhydraten 42 g
  • vet 30 g
Tags
Ook te zien in

Je hebt een sterk verouderde versie van Internet Explorer, daarom kun je het Allerhande gedeelte van deze site niet zien.