Kip­fi­let ge­vuld met ri­vier­kreef­tjes

(24)waardeer
Hoe lekker vind jij dit recept?
hoofdgerecht 4 personen
3 24

Ingrediënten

4 personen

Let op! Je wijkt af van het aantal personen waarvoor dit recept ontwikkeld is. Bereiding, video, kook- en oventijden en keukenspullen kunnen hierdoor ook afwijken. Lees de tips

Keukenspullen
  • vershoudfolie
  • ovenbestendige pan (Ø 30 cm)

Bereiden

stap voor stap koken

Let op! Je wijkt af van het aantal personen waarvoor dit recept ontwikkeld is. Bereiding, video, kook- en oventijden en keukenspullen kunnen hierdoor ook afwijken. Lees de tips

  1. Dompel de spinazie in porties 1-2 sec. in kokend water met zout en spoel af met koud water. Dep de spinazie droog. Snijd de bleekselderij in blokjes. Dompel de bleekselderij 30 sec. in kokend water met zout en spoel af met koud water. Dep droog.
  2. Leg de kipfilet tussen plasticfolie en sla (met vleeshamer) zo plat mogelijk. Bestrooi met peper en zout en beleg met spinazie en rivierkreeftjes. Rol de kipfilets strak op en sluit af met plasticfolie. Laat 15 min. rusten. Kook de rijst volgens de aanwijzing op de verpakking. Verwarm de oven op 200 °C. Neem de kip uit de folie. Laat in een ovenbestendige pan de boter lichtbruin worden. Braad kip rondom aan. Zet de pan met deksel in de oven. Laat de kipfilets in ca. 8 min gaar worden. Schep de kip uit de pan en houd warm.
  3. Zet de pan op hoog vuur, voeg een scheutje water toe en roer de aanbaksels los. Giet de fond erbij en laat op hoog vuur ca. 1/2 van de saus inkoken. Snijd de rest van de koude boter in blokjes en klop met een garde in gedeelten door de fond. Breng op smaak met peper en zout. Meng de rijst met de bleekselderij.

Tip:

De kookclubrecepten van AllerHande 8, 2005: Voorgerecht - Surimitaartje met geconfijte tomaat en bieslookroom, Hoofdgerecht - Kipfilet gevuld met rivierkreeftjes, Nagerecht - Gelei en sorbet van roodfruit met honingmousse

Voedingswaarden (per eenpersoonsportie)
  • energie 335 kcal
  • eiwit 28 g
  • koolhydraten 4 g
  • vet 23 g
    waarvan verzadigd 0 g
Tags
Ook te zien in

Kipfilet gevuld met rivierkreeftjes

terug naar recept

Let op! Je wijkt af van het aantal personen waarvoor dit recept ontwikkeld is. Bereiding, video, kook- en oventijden en keukenspullen kunnen hierdoor ook afwijken. Lees de tips

Kip­fi­let ge­vuld met ri­vier­kreef­tjes

1
1
  • 25 blaadjes verse spinazie

Dompel de spinazie in porties 1-2 sec. in kokend water met zout en spoel af met koud water. Dep de spinazie droog.

2
2
  • 1 stengel bleekselderij

Snijd de bleekselderij in blokjes. Dompel de bleekselderij 30 sec. in kokend water met zout en spoel af met koud water. Dep droog.

3
3
  • 4 kipfilets
  • 100 g rivierkreeftjes

Leg de kipfilet tussen plasticfolie en sla (met vleeshamer) zo plat mogelijk. Bestrooi met peper en zout en beleg met spinazie en rivierkreeftjes.

4
4
  • 150 g rijst

Rol de kipfilets strak op en sluit af met plasticfolie. Laat 15 min. rusten. Kook de rijst volgens de aanwijzing op de verpakking.

5
5
  • 25 g koude boter

Verwarm de oven op 200 °C. Neem de kip uit de folie. Laat in een ovenbestendige pan de boter lichtbruin worden. Braad kip rondom aan.

6
6

Zet de pan met deksel in de oven. Laat de kipfilets in ca. 8 min gaar worden. Schep de kip uit de pan en houd warm.

7
7
  • 380 ml visfond

Zet de pan op hoog vuur, voeg een scheutje water toe en roer de aanbaksels los. Giet de fond erbij en laat op hoog vuur ca. 1/2 van de saus inkoken.

8
8
  • 50 g koude boter

Snijd de rest van de koude boter in blokjes en klop met een garde in gedeelten door de fond. Breng op smaak met peper en zout.

9
9

Meng de rijst met de bleekselderij.

Je hebt een sterk verouderde versie van Internet Explorer, daarom kun je het Allerhande gedeelte van deze site niet zien.