Su­ri­mi­taartje met ge­con­fij­te to­maat en bies­look­room

  • voorgerecht
  • 4 personen
  • 235 kcal voedingswaarden
    • 25 min. bereiden
    • 2 uur wachten
(66)waardeer
Hoe lekker vind jij dit recept?
voorgerecht 4 personen
3 66

Ingrediënten

Keukenspullen
  • bakpapier
  • open ring (doorsnede ca. 7 cm)

Bereiden

Let op! Je wijkt af van het aantal personen waarvoor dit recept ontwikkeld is. Bereiding, video, kook- en oventijden en keukenspullen kunnen hierdoor ook afwijken. Lees de tips

  1. Oven voorverwarmen op 100 °C. Tomaten ontvellen, in de lengte halveren en zaadlijsten eruit scheppen. Tomaten met olie bestrijken en met snijvlakken naar beneden op met bakpapier beklede bakplaat leggen. Met knoflook, tijm en zeezout bestrooien. Tomaten in midden van oven in ca. 2 uur zachtjes drogen (= confijten). Let op, tomaten mogen niet bruin worden!
  2. Surimi met 3 el zure room omscheppen, op smaak brengen met peterselie, zout en peper. Helft van bieslook fijnsnijden en door rest van zure room roeren, met zout en peper op smaak brengen.
  3. Knoflook van geconfijte tomaat vegen. Op bord open ring leggen en ring met 2 geconfijte tomaathelften vullen. Kwart van surimi erop leggen en met 2 geconfijte tomaathelften afdekken. Ring van bord nemen en 1 tl bieslookroom op taartje scheppen. Overige taartjes op dezelfde wijze bereiden. Rest van bieslookroom met enkele druppels water verdunnen en rondom taartjes druppelen. Garneren met rest van bieslooksprieten.

Tip:

De kookclubrecepten van AllerHande 8, 2005: Voorgerecht - Surimitaartje met geconfijte tomaat en bieslookroom, Hoofdgerecht - Kipfilet gevuld met rivierkreeftjes, Nagerecht - Gelei en sorbet van roodfruit met honingmousse

Voedingswaarden (per eenpersoonsportie)
  • energie 235 kcal
  • eiwit 6 g
  • koolhydraten 8 g
  • vet 20 g
Tags
Ook te zien in

Je hebt een sterk verouderde versie van Internet Explorer, daarom kun je het Allerhande gedeelte van deze site niet zien.